Våre politikere

Tove Kvamme Kvalevåg (46)

Parti: Ap
Yrke/arbeid: Familiekoordinator i Stavanger kommune
Sivilstand: Gift, til sammen 5 barn
Bosted: Storhaug

Hvor lenge har du vært politiker?

Jeg har lenge vært engasjert i samfunnsspørsmål og har vært støttemedlem i Ap i mange år. Jeg ble spurt om å stå på listen ved kommunevalget i 2019, og etter valget fikk jeg plass i Storhaug kommunedels­utvalg.

Hva skjedde/hvordan valgte du parti?

Jeg ble mer aktiv i politikken etter en periode der nyhetsbildet var preget av fremmedfrykt og mistillit. Jeg ble engasjert i debatten.

Når trives du best som politiker?

Når jeg kan påvirke endringer til det beste for dem som har størst utfordringer. Min jobb er å hjelpe familier med vedvarende lavinntekt og ofte andre alvorlige utfordringer Jeg bragte videre til mine partifeller utfordringer omkring unge som sliter med sin psykiske helse, og flertallspartiene har nå vedtatt å sette av 24 millioner til å styrke psykisk helse. Sånn liker jeg! Jeg tror på fellesskap og like muligheter.

Hva er dine ønsker for Storhaugs framtid?

At vi får bedre kjennskap til hverandre. Det gir trygghet å kjenne naboene. Flere felles møtesteder på tvers av generasjoner, kulturell bakgrunn og religion. Ta flere områder i bruk som felles møtesteder. At vi får utjevnet forskjeller. Jeg er glad flertallspartiene har fått fart på arbeidet med ny skole på Storhaug, for vi trenger ny skole.

Ditt yndlingssted i bydelen? Hvorfor?

Jeg er oppvokst på Vassøy, så Vassøy er i hvert fall et yndlingssted. Havet og naturen er viktig for meg, så Kyviksmarka og Godalen er to andre av mine favorittsteder.

Vis mer

Relaterte artikler

Sjekk også
Close
Back to top button