Stavangers mest innovative område

– Vi befinner oss altså midt i Stavangers mest innovative område, forklarte Odd Vinje. Foto: Stavanger kommune.
Del på Facebook
Norges første seilskip av metall og verdens første seilskute med motor ble bygd på Stavanger Støberi & Dok. Nye produkt og nye metoder dukket opp i hermetikk­epoken. Kooperasjonen viste vei med nye organisasjonsformer som prioriterte de som trengte det mest først.

Sigrid Bækholt
[email protected]

Mandag 29. april ble fem vinnere av kvikktester presentert på restauranten Bellies i Støperigata. Odd Vinje, fra kommunens avdeling for innovasjon og digitalisering og prosjektleder for kvikktesting i Pedersgata, innledet med en historisk presentasjon av området.

– Dette området har alltid vært drevet av innovasjon. Stavanger Støberi og Dok var byens største arbeidsplass fra 1871-1931. De bygde bl.a. Norges første jernseilskip, fortalte Odd.

– Mesteparten av hermetikkindustrien og kooperasjonen preget også akkurat dette området. Meldingene fra denne epoken til innovatørene i dag er å satse på kvalitet, ha høye ambisjoner, kontrollere verdikjeden, skape det folk trenger, overraske og være modige, konkluderte Odd Vinje.

The Missing Link i Jammerdalen – Storhaug Bydelsavis