Produksjons-selskapet i Støperigata

Samboer, partnere og initiativtakere til fellesverkstedet med det klingende navnet «Produksjons-selskapet».
Del på Facebook
– Jeg tror mange der ute savner å jobbe med hendene sine, slik vi gjorde før i tiden, dette er gammelt nytt, vi må på en måte tilbake til fortiden, jeg tror at mennesker har godt av å forholde seg direkte til ulike materialer.

Av Stian Robberstad

Kristine Næss viser rundt i det råe og luftige industrilokalet i Støperigata 34 med midlertidig utsikt til sjøen. – Her ser du arbeidsstasjonen for keramikk, resten av lokalet er fleksibelt, dette skal være et konsept hvor mennesker kan møtes, prate sammen, ikke bare jobbe, Kristine ser på meg med litt usikkert blikk. – Dette blir bra, ikke sant?

Faglærer i kunst og håndverk

Kristine jobber for tiden som faglærer i kunst og håndverk i grunnskolen. – Jeg har lenge drømt om å ha et eget verksted, hvem drømmer ikke om det? Jeg har lenge vært på jakt etter et felles verksted, et sted hvor man kan jobbe og samtidig treffe likesinnede. Jeg var en del av et slikt felleskap over en femårsperiode i Oslo, det ga mersmak. Her skal det være mulig for alle nivåer å delta, ikke bare de som har erfaring med keramikk fra før. Den egentlige tanken er å legge det opp etter drop in prinsippet, men pandemien gjør at interesserte må ta kontakt med meg og forhåndsbooke tid.

Inviterer til fellesskap

Initiativet kommer også fra Kristines samboer og partner Jonny Stenberg som forklarer ideen bak det todelte navnet «Produksjons-selskapet». – Det er ganske enkelt, produksjon og selskap satt sammen, vi liker jo begge deler, å være produktive samtidig som vi er sosiale, det tror jeg de fleste mennesker liker. I den ene enden av det todelte rommet har Jonny installert platespiller og forsterker og et vintage trommesett er også kommet på plass. – Sjekk ut patinaen på denne skarptrommen, er den ikke fin? Den er som er møbel.

De viktigste delene av interiøret er allerede på plass.

Tilbake til fremtiden

Produksjons-selskapet skal etter planen holde åpnet tre dager i uken, to dager hvor absolutt alle, inklusive barn i følge med voksne, kan komme og en dag som er reservert kun for voksne. – Vi tenker å ta betalt pr time, tiden går fort når en begynner å jobbe. Kristine viser frem keramikkovnen og forklarer hvorfor det er viktig med tørking og råbrenning før glasuren kan påføres og det hele blir brent en siste gang. – Jeg tror mange der ute savner å jobbe med hendene sine, slik vi gjorde før i tiden, dette er gammelt nytt, vi må på en måte tilbake til fortiden, jeg tror at mennesker har godt av å forholde seg direkte til ulike materialer.

Hvorfor Storhaug?

– Vi elsker Storhaug, det er her det skjer, bare se hva som er utenfor døra, her har vi nærhet til alt man måtte trenge, pluss det er her de hyggeligste folka er.

Produksjons-selskapet åpner dørene 12. april.