Glade barn! God mat! Musikk, liv og røre!

Del på Facebook
Du har virkelig klart å gi barna en dag med tilhørighet på hvem de er, hva de er og hvorfor identiteten deres er viktig.

Superlativene renner inn på Mariamas telefon dagen etter den store kulturfesten som FLAM arrangerte i Ryfylke­gata 11.
– Arrangementet er en viktig del av vårt arbeid, forklarer Mariama Faal som er leder for FLAM Norge. – Vi ville forene ulike nasjonaliteter, kultur, etnisitet og religioner. Og det fikk vi til i en god kombinasjon av musikk, dans, poesi, mat, klær og kunst. Folk solgte mat fra Afghanistan, Pakistan, Ukraina, Somalia, Azerbaijan, India, Sri Lanka, Eritrea og Etiopia.
Var det mye forarbeid?
– Ja, siden mai, sier Mariama. -Vi kontakter våre medlemmer og hører om de har forslag til artister/historier/fortellere etc fra deres hjemland. Så har vi hatt kontakt med mange mennesker i minoritetsmiljøer i Stavanger. Så må det søkes om tilskudd og skaffes lokale. Vi ble også kontaktet av artister fra Oslo. En artist betalte selv flybillett og opphold for å delta!

Hva er planene framover?

– Tilbakemeldingene er svært positive! Mange ønsker tettere samarbeid fremover for å utvide kommende arrangement. I tillegg til alle som har vært med blir vi kontaktet av folk fra bl.a. Afghanistan, Sri-Lanka, Nigeria, Ghana, Brazil og India som vil være med på nytt arrangement i mai neste år. Vi skal ha møte med Tou om mulig samarbeidsavtale.

Les mer om Mariama Faal: Mariama Faal og FLAM Norge – Storhaug Bydelsavis