3000 deltok – samlet inn 3,26 tonn

2D fra Nylund skole fant masse søppel.
Del på Facebook

– Fra onsdag til og med lørdag i forrige uke var godt og vel 3000 barn og voksne ute og ryddet i det fine været. Det ble samlet inn 3,26 tonn søppel fra oppsamlingsplassene, forteller Svanhild Svihus fra Ryddeaksjonen. -Det er mye søppel sett i lys av at det ble samlet inn 2,14 tonn under aksjonen i høst.

Sigrid Bækholt
[email protected]

Ryddingen gikk veldig fint, fortelles det fra Nylund skole. 2 trinn rydda i området rundt Broddhuset og Storhaughallen. De fant masse søppel gjemt i gresset og elevene var kjempegira. Det ble nesten som en skattejakt for oss, oppsummerer Siri Svendsen. Det var stor suksess med boller og juice som belønning!

I tillegg til boller og juice fra frivilligsentralen grillet vi også denne dagen da været virkelig spilte på lag.

– Både FFO og IFO deltok på årets ryddeaksjon, forteller Rune Larsen. -Til sammen var det rundt 120 barn som plukket søppel sammen med 15 voksne. Vi delte oss inn i små grupper, og alle fikk hver sitt område å rydde. Vi i Brodd er veldig stolte av å kunne delta på aksjonen, og gjøre bydelen ryddig og fin. Det er ett veldig flott tiltak som vi setter stor pris på.

Veldig grundig rydding av strendene i Godalen.

– Oppslutningen blant sjøbaderne i Godalen var enorm, sier Helge Dagfinn Andersen. – Folk kom syklende med river. Hele sandstranda er så godt som siktet for plast. Det ble også funnet en del gammelt tauverk og mindre q-tips enn før.

Fra årets ryddeaksjon på lekeplassen i Lysefjordgata – stjernelekeplassen.

– Vi hadde godt oppmøte med flittige barn og voksne – det ble ryddet, sopt og raket. Og sandkassen ble rensket for litt flis! Store og små fikk velfortjent dugnadsmat bakt av naboer. En flott dugnadsinnsats i solen, forteller Ingrid Lønn.

Vindmøllebakken bofellesskap og Sameiet Dokkgata 15 ryddet i sitt nærmiljø. Bildet er fra krysset Pedersgata/Støperigata.
Foreldre og andre beboere på Vassøy deltok på dugnaden sammen med Vassøy skole.
Vassøy beboerforening fortsatte dugnaden på fredag og avsluttet med grilling i Peisaren.
Øvre Blåsenborg beboerforening hadde god oppslutning på dugnaden. Ca 40 deltok. Etterpå var det grilling.

– Tusen takk til alle som har bidratt til å gjøre det fint i gater, på lekeplasser og i våre grønne uteområder! Takk også til sponsorer og gode samarbeidspartnere! Og takk for de flotte innsendte bildene, oppsummerer Svanhild Svihus.

Les om ryddeaksjonen:

Ta en ekstra tur for NÆRMILJØET