Hva ønsker innbyggerne i området?

– Vi vil finne ut hvordan innbyggere ønsker å utforme dette byrommet under bybrua, sier Bjarte Bøe og Camilla Aas.
Del på Facebook
Har dette boligområdet i Pedersgata for lite opplevelsesverdi? Hvordan få bedre fysiske koblinger til nærliggende områder? Og hva mener de som bor i området om dette?

Sigrid Bækholt
[email protected]

– Kommunens langsiktige mål er å lage et sammenhengende grønt drag under bybrua fra Johannesparken til Nedre Banegate, forklarer Camilla Aas fra områdesatsingen på Storhaug. – Men i denne omgang har vi engasjert sosialantropolog Bjarte Bøe fra Sopra Steria til å stå for innbyggerinvolvering i forbindelse med byrommet under bybrua.

Ikke en park, men en snarvei

– Vi har gjennomført en analyse av dagens bruksmønster i Pulsparken, forteller Bjarte Bøe. I uke 25, midt i mai, registrerte 12 ungdommer fra UngLab all aktivitet i tidsrommet fra klokka 16 til 19.

En egen rapport presenterer resultatene. Totalt ble det gjort 218 observasjoner av personer som var alene, i par eller i familiegrupper. Den vanligste aktiviteten er å gå eller sykle gjennom Pulsparken. Videre viser observasjonene at det foregår en del hundelufting. Det var få observasjoner av barn og unge. Det er også tre ganger vanligere å passere parken alene enn sammen med flere. De vanligste brukere er voksne menn som bruker parken som passasje, sannsynligvis til og fra arbeid. Den mest brukte passasje-strekningen er mellom Pedersgata og Øvre Banegate.

– I kommunens planer er området definert som nabolagspark/lommepark. Den fortjener definitivt mer bruk. Det store spørsmålet er hva som skal endres for å oppnå det, undres Bjarte.

– Dersom du bor innenfor den grønne sirkelen på kartet eller i umiddelbar nærhet, så ta kontakt med meg, sier Bjarte Bøe. Enten via epost til [email protected] eller på telefon 975 29 765.

Innspill fra ungdom og borgerpanel

– Vi ønsker forslag fra ungdomspopulasjon og engasjerer ungdommene i UngLab til det, forklarer Camilla Aas. – Like viktig er det at vi også tar initiativ til et borgerpanel med beboere som bor i den umiddelbare nærhet.

Hva er borgerpanel
– En medvirkningsmetode som vi tror vil passe. Vi ønsker å ha med et representativt utvalg av folk fra nabolaget, så nær Pulsparken som mulig. 15-20 stykker av de som bor der, sier Camilla.

– Vi vil sende ut nyttig informasjon i forkant av at naboene treffes. Gjerne på flere språk. Vi ser fram til konkrete diskusjoner og ser for oss at vi kommer fram til enighet. Det er denne høsten det vil skje

Hvem er dere spesielt opptatt av å få med?
– Folk som leier er like viktige som dem som eier, forklarer Camilla. – Derfor vil vi gjerne også ha kontakt med leieboere, også dem som er midlertidig bosatt i området. De er like viktige og verdige innbyggere som andre.

– Vårt arbeid i høst vil ende opp med en rapport med innbyggernes innspill, ønsker og behov som leveres kommunens avdeling for Bymiljø og utbygging. Det er de som har ansvar for ­fysisk transformasjon i området.