Av Stian Robberstad
Andrea og Miguel holder åpnet til siste donut er solgt. – Vi åpner klokka tolv og prøver å holde åpent til vi er tomme for varer, sier Andrea som påpeker at åpningstidene er etter en velkjent forretningsmodell mye brukt blant «doughnuttere» verden over. – Vi lager alt på stedet, alt du ser her er hjemmelaget, Andrea sender et varmt blikk i retning Miguel.
Hjernen bak ideen
1Det er Andrea som er «hjernen» bak konseptet forteller Miguel. – Hvorfor starter vi ikke opp et sted som bare selger donuts? Du elsker jo donuts og nå når vi ikke får reist noe sted er det jo bare til å gjøre det selv, eller hva Miguel? Sier Andrea. Andrea Ribeiro og Miguel Silva er samboere og bor på Storhaug. Paret har de siste årene vært aktive i byens utvidede kultur og restaurantliv. Andrea har blant annet vært delaktig i etableringen av Siddis Gelato i Pedersgata, mens Miguel har jobbet som kokk ved en rekke restauranter.
Opp tidlig
– Det tar fra tre til seks timer å heve deigen så det blir lange arbeidsdager, men jeg liker det repetitive arbeidet, sier Miguel. – Donutene er nitti prosent veganske og hundre prosent laktosefri, vi gjennomførte en smakstest og samtlige likte best deigen uten laktose, så da var valget enkelt, sier Andrea. På menyen, som skiftes ut en gang i måneden, er det alltid en utvalgt donut hvor en del av salget går til en humanitær sak. Sist måned donerte vi ti tusen kroner til et barneprosjekt i tredje verden, Andrea ser stolt på Miguel.
Fremtiden
Paret har planene klare og ser lyst på fremtiden. – Vi gleder oss til pandemien er over og til vi kan sette opp bord og stoler og få tilbake cafe-stemningen. Jeg bobler over av ideer til nye smakssammensetninger, Miguel har problemer med å stå i ro bak den kreative og hjemmesnekrede disken. – Disse vinduene hentet vi gratis på Finn.no, er de ikke fine?
– Vi samarbeider blant annet med Hverdagsgodt, Salsitas, en sjokoladeprodusent og (selvsagt)Siddis Gelato, og vi er åpne for å innlede samarbeid med andre spennende aktører.
Instagram: https://www.instagram.com/doughnutworry.no/
Facebook: https://www.facebook.com/doughnutworry.no