Feiende flott NY SKOLE

Rektor Geir Olsen foran Lervig skole. Til venstre to etasjer med klasserom, Hagltårnet og til høyre to etasjer med rom for skolepersonalet. De tre øverste etasjer på bygget bak til høyre vil romme en samlet PPT-tjeneste for hele Stavanger. – Hele Lervigskvartalet vil bli et nytt samlingspunkt i bydelen som vil leve og pulsere langt utover skolens åpningstid, sier Geir fornøyd. Foto Sigrid Bækholt
Del på Facebook
–  Neste høst skal vi ønske ca 320 elever velkommen til en feiende flott og flunkende ny Lervig skole, sier rektor Geir Olsen. –  Vi skal gjøre alt vi kan for at alle elevene skal føle seg velkomne og inkludert. Vi skal vise at vi setter pris på mangfoldet og at vi kan nyttiggjøre oss ulikheter.

Sigrid Bækholt
[email protected]

De slitte industriområdene i Varmen er over år endret til urbane bymessige boligområder. Endelig skal området også få sin egen skole. I juni vedtok bystyret grensene for Lervig skolekrets.

Geir Olsen ble nylig ansatt som rektor. Han har et år til å få alt på plass. I påvente av at Lervigs­­kvartalet skal bli ferdig, har han midlertidig kontor i Bryggerhuset i Lervigsveien.

Gratulerer med ny og veldig viktig jobb! Hva skjer akkurat nå?
– Jeg holder på med å publisere stillingsutlysning for skolens nye ledergruppe, forteller Geir. – Vi søker etter fire avdelingsledere, to for ordinært opptak, en for STOLT-avdeling og en for SFO. Jeg er til nå den eneste ansatte. Det er litt spesielt. Jeg gleder meg veldig til vi blir flere! I februar lyses stillinger for annet pedagogisk personale ut. Det kan fort bli 50-60 stillinger.

Hva er STOLT-avdelingen?
–  Ordet STOLT er forkortelse for særskilt tilrettelagte opplæringstilbud for elever som ikke klarer å passe inn i ordinært opplæringstilbud. Alle vil være elever på Lervig skole. Hvert trinn får sin egen base inklusiv egne rom for STOLTs opplæringstilbud.

Inkludering er viktig?
– Jeg har jobbet mye med inkludering og har mange tanker om dette. Vi må sette pris på og dyrke mangfoldet som er en ressurs! Vi må verdsette ulikheter og nyttiggjøre oss dem!

Noen elever kan være usikre på overgangen til ny skole. Vi skal jobbe mye for å trygge alle elevene. Alle som er på Midjord i dag, får et nytt skolebygg fra neste høst. Det må settes sammen nye klasser uansett. Ja, det blir mye endringer!

Jeg har heldigvis et godt samarbeid med rektorene på Storhaug og Nylund skoler. Vi har hatt flere møter om omstillingsprosessen som kommer.

Hva kan du si om elevtallet på den nye skolen?
– Etter våre beregninger blir det neste høst 64 nye førsteklass­inger på Lervig skole. Vi er enige om at de som nå går i 6. klasse forsetter på Storhaug og Nylund. Så vil 200 elever, de som nå er 1. t.o.m. 5. klasse, komme til oss fra Nylund skole. Og på samme måte vil ca 40 elever komme til oss fra Storhaug skole. Inklusiv elever med tilrettelagte opplæringstilbud vil det bli omtrent 320 elever på Lervig skole.

Det viktigste jeg vil si om denne løsningen er at vi står foran et skolemessig stort løft for by­delen. På de to barneskolene, som har vært overbelastet i mange år, skal elevene endelig få romsligere plass.

Hvorfor søkte du denne jobben?
– Jeg har vært rektor på Roaldsøy skole i 11 år, og har storkost meg. Det som trigger meg mest nå er å starte noe helt nytt. Å forme dette nye fra bunnen appellerer veldig til meg.

Hva slags forhold har du til bydelen?
– Jeg har et nært forhold til Storhaug, forklarer Geir smilende. – Jeg bor på Engøy og går eller sykler til Storhaug nesten hver dag. Jeg benytter restauranter i Pedersgata, oppsøker festivaler og kulturtilbud på Tou og går gjerne turstien med familien. Jeg løper også ofte der. I Svanke­vigå har jeg kjøpt klatreutstyr og ­kajakk i butikken Ut i naturen. Det er veldig synd at butikk og kajakk-hotellet forsvinner. Jeg benytter også sykkelverkstedet og håper det får bestå.

Storhaug er et spennende område, spesielt Lervigsområdet, og tenker jeg på kombinasjonen av det urbane, nærheten til sjø og byggene som er bevart og i bruk. Gammelt og nytt om hverandre. Kanskje i overkant mye nytt.

Hva har du på agendaen framover?
– Foreldremøte! I november inviterer vi til felles foreldremøte som holdes på Nylund skole. Og tenk, vi har allerede fått mailer fra foreldre som kan tenke seg å være med i foreldrearbeidsutvalget (FAU). Dette er veldig positivt, sier Geir. – Vi må trygge overgangsfasene. Mange barn gleder seg, men kanskje også noen gruer seg? Alle skal gjøres trygge!