Parken må selvfølgelig hete Dokken!

Nær 90 skip ble bygd ved Stavanger Støberi & Dok som år 1900 var Stavangers største arbeidsplass. Beliggenheten var gunstig, med en lun vik og gode havnemuligheter. Tørrdokkene var på 225 og 295 fot, og kunne motta skip inntil 14 fots dybde. Tekst fra Erling Jensen. Kåre Mossiges tegning viser hvordan det så ut ved Dokk 1 i 1950-60 årene.
Del på Facebook
– Den nye parken ved Spilderhaug må selvfølgelig hete Dokken. Og så må det settes opp et grævla stort skilt som forklarer den stolte forhistorien området har.

Sigrid Bækholt
[email protected]

Johnny Emanuelsen fortalte om Storhaug historielag på møte i Storhaug bydelsutvalg tirsdag 20. august. En av sakene som bydelsutvalget skulle uttale seg om var navn på den nye parken.

– Eg e oppvokst i Spilderhauggata og kjenner området godt, sa Johnny. – Stavanger Støperi & Dok var en gang byens største arbeidsplass. I 60 år var det skipsverft og jernstøperi. 3 av skipene som ble bygd her går ennå. Blant annet Gamle Rogaland.

Har dere noe å si i denne saken? Spurte Johnny.

Flere politikere trodde at bydelsutvalget skulle vedta det endelige navnet på den nye parken. I saken gikk kommunedirektøren inn for at navnet skulle være Spilderhaugparken eller Dokken. Språkrådet hadde uttalt at det ville være verdifullt å la parken få et navn som gir påminning om den industrihistorien som er knyttet til stedet ved å la parken få navnet Dokken.

Storhaug bydelsutvalg gikk enstemmig inn for navnet Dokken. Saken blir endelig avgjort i utvalg for by- og samfunnsutvikling.

Storhaug Bydelsavis nr 4 – 2024