Patricia Méndez Garcia

Patricia er første kvinne med innvandrerbakgrunn som er leder i Storhaug bydelsutvalg. Foto Julia Vold.
Del på Facebook

Parti:           Høyre
Yrke/arbeid: Sosial entreprenør
Sivilstand:    2 barn
Bosted:         Storhaug

Hvor lenge har du vært politisk interessert?

Omtrent alltid. Både fra min oppvekst i Mexico og ved universitetet i Ohio. Jeg støttet Obama og hans immigrasjonsreform.

Hva skjedde/hvordan valgte du parti?

Jeg meldte meg inn i Høyre i januar eller februar i fjor. Først og fremst ut fra mine opplevelser som kvinne, entreprenør og minoritetskvinne. Både i næringslivet og i de politiske partiene er det veldig få innvandrerkvinner. Det engasjerer jeg meg i.

 

Når trives du best som politiker?

Ved å gjøre noe i og for samfunnet, gjøre det bedre i nabolaget og høre perspektiver på dette fra andre folk. Hva trenger vi for å få et bedre samfunn, bedre bokvalitet og en sunn bærekraftig utvikling som inkluderer alle? Jeg har mye å lære. Nå begynner jeg med lokalpolitikk.

 

Hva er dine ønsker for Storhaugs fremtid?

Storhaug er det mest urbane området i Stavanger. Her er det allerede veldig kreativt og mye mangfold som det er viktig å beholde.

Jeg har vært på Hermetikkmuseet i Gamle Stavanger, der er det flott! Når det nærmer seg byens 900 års jubileum, håper jeg vi kan planlegge et museum også her i øst. Vi må beholde bydelens identitet, spesielt industrihistorien, og være stolt av den.

 

Ditt yndlingssted i bydelen?

Jeg flyttet til Storhaug og Pedersgata for 12 år siden. Jeg kom fra USA med mye mangfold og jeg kjente dette igjen i Pedersgata. Jeg har alltid kjent meg trygg her.

Turstien, med nærhet til natur og sjø er fantastisk! I bydelens nye sentrum er jeg ofte for å ha en kaffe med venner.