Elefant 10 år: Mer enn 60 kreative næringer

Mer enn 60 ulike kreative næringer holder til i de to byggene i Johannes gate 21 og Erfjordgata 8.
Del på Facebook
Ikke la deg lure av Erfjordgata 8s beskjedne fasade. Over fem etasjer i det gamle industribygget, og fire etasjer i nabobygget i Johannesgate, er mer enn 60 ulike kreative næringer i sving i et aktivt og hjertelig arbeidsfellesskap.

Av Tom Isachsen og Line Noer Borrevik

Elefant er et av Stavangers mest fremtredende kulturnærings­felles­skap, og var da det ble etablert i 2013 Stavangers første ­arbeidsfellesskap for kreative næringer. I løpet av disse ti ­årene i Østre bydel er felleskapet solid og stabilt fundamentert i kultur næringsfeltet, som en betydningsfull bidragsyter til bransjeutvikling innen kulturell og kreativ næring.

I Elefant finnes Norges (og kanskje verdens) eneste permanente scene for scenekunst for små barn. Oppover i etasjene finnes billedkunstnere, designere, musikere, film- og fotokunstnere, forleggere, journalister, tekstilkunstnere, gitarbyggere og mange andre profesjonelle innen kreative næringer, og relevante støttefunksjoner. Det fysiske arbeidsfellesskapet utgjør en effektiv infrastruktur for utvikling og utveksling av ideer, kulturproduksjon og nettverksbygging.

Elefants virksomhet de siste årene har også vært å initiere, arrangere og være vertskap for kunstneriske aktiviteter for barn og ungdom. Dette både på initiativ fra ulike leietakere i Elefant, og gjennom henvendelser om samarbeid fra blant annet Om­rådesatsning Storhaug og Stavanger kommune.

Foto Jan Inge Haga

Elefant fikk i 2023 3-årig støtte fra Bufdir (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet) og arrangerer en rekke gratis kunst og kulturprosjekter for barn og ungdom. Kunstneriske workshops, sykurs med redesign av klær, podcastkurs, dansekurs, mat­laging, utendørs kino av og for ungdom, Dj kurs, gitarbyggerkurs, fotokurs, tekst og låtskriverkurs er bare noe av det man kan være med på. Følg Elefant på FB og Instagram for å se når de forskjellige kursene starter.

Elefant har som hovedmål å skape et alternativt, inspirerende, sosialt, rimelig og profesjonelt miljø for kreative næringer i regionen. Vi oppfyller målet hver dag, men vi slutter aldri å strekke oss.

https://www.elefantworkspace.no/

https://www.facebook.com/Erfjordgt.8/

https://www.instagram.com/elefant4014/

Guttorm Andreasen
Morten Abel
Margrethe Aanestad
Jamie Austin
Arcangel Surfware
Atelier Varmen
Per Bendiksen
Katharina Bjelland
Capella Records
Contemporary Art Stv.
DempetAS
Driv.Huset
Per Dybvig
Dybwikdans
Elefantteateret
Steven Grant Bishop
Jan Inge Haga
Anita Hamremoen
HÅP Redesign
Tom Isachsen
Petter Jacobsen
Britt-Synnøve Johansen
Andreas Jøssang
Marie von Krogh
Kulturkritikk.no
Marie Ronold Mathisen
Elin Reboli Melberg
Myhatt
Mona L. D. Mørk
Nelli
NiiCO design
Line Noer Borrevik
Nona studio
Norsk Dada
Per Olav Olsen
Line Owren
Pelikanen Forlag
Sporen
Stein70000
Marianne Stenerud
Strand Guitars
Studio Gaffa
Arnhild Sunnanå
Vimana Snowboard
Anne Therese Tveita
Uro
Von Mørner AS
Jakob Wredstrøm