Storhaug er den beste, mest kreative og levende del av Stavanger

- For meg er Storhaug den beste, mest kreative og levende del av Stavanger, sier Ewa Welter.
Del på Facebook
Ewa Welter er tegne- og billedkunstner med 25 års erfaring med kunst, kultur og undervisning. På Bergeland bydelssenter har hun kunstskole for barn, kunstgruppe for voksne og nye prosjekter utarbeides.

Sigrid Bækholt [email protected]

Kunstskole for barn

I sommer er Ewa faglig ansvarlig og medarrangør for tre uker med kunstskole for barn (8-16 år) på Bergeland bydelssenter. – Via mitt Atelier 6 fikk vi i 2022 tilskudd fra Stavanger kommune for kunstuker i 2022, 2023 og 2024 med kroner 60 000 hvert år.  Etter stor suksess i 2022 og et godt samarbeid med Bergeland bydelssenter, bestemte vi oss for å utvikle tilbudet slik at det i år blir hele 3 uker med gratis kunstskole for barn, forteller Ewa.

Plassene til de to første ukene ble gjennom Barnas Sommer booket i løpet av noen få minutter. Den siste uken for ungdommer var fullbooket etter to dager.

– Vi skal jobbe med tegning, akrylmaling, collage, blek, og om tiden strekker til, også med keramikk. Mens barna jobber praktisk, snakker jeg om kunstteori og kunsthistorie. Vi kommer til å være mye ute. Det blir også leker, spill, og konkurranser med små premier. Uken avsluttes med en utstilling hvor venner og familie er velkomne.

Kunstgruppe for voksne

I november startet Bergeland bydelssenter en ny kunstgruppe for voksne en formiddag i uken med Ewa som kunstfaglig ansvarlig. – Dette tilbudet er for dem som vil lære mer om komposisjon, farger, former, perspektiv, proporsjoner, prøve seg på ulike kunstformer og få en mer grunnleggende kunnskap om maleteknikker og arbeidsmetoder, forklarer Ewa.

– Jeg underviser og veileder i alt fra akrylmaling, akvarell, monotrykk, linosnitt, tegning, collage, keramikk og mer.

Storhaug er best!

Samtalen med Ewa foregår i strålende solskinn i den vakre hagen på Bergeland bydelssenter. – For meg er Storhaug den beste, mest kreative og levende del av Stavanger. Jeg bor i Langgata så det er ikke mange skritt å gå til Bergeland bydelssenter. Jeg er også tilknyttet Storhaug Unlimited som gir meg mulighet for å utvikle ideer som sosial entreprenør og bygge enda bedre nettverk av potensiale medarbeidere.

Hva er dine ønsker for framtiden?
– Jeg vil gjerne bidra med mine erfaringer overfor mennesker som av ulike grunner ikke er i arbeid. Jeg vil bygge nye tilbud som er åpne og tilgjengelige, helst gratis for brukerne. Jeg ønsker flere samarbeidspartnere, både skoler og bedrifter! Med utdannelse og erfaring som kunstner og kunstpedagog har jeg mye å bidra med. Jeg kan f.eks. veilede både i ulike teknikker og i kreative prosesser