Det blir veldig mye Nice Surprise!

Tore bor i Birkelandsgata på Storhaug. Han driver Musikkselskapet Driv. Huset AS, plateselskapet STVG Kartell og leier to studio og kontor i 3. etasje hos Elefant. Elefant er et arbeidsfellesskap for kreative fagfolk i Erfjordgata 8.
Del på Facebook
– Gatekunstfestivalen Nice Surprise starter 3. juni med et Blockparty i Fargegata under Musikkfest og avsluttes 9. september med en fest på Tou Scene. Mellom disse to datoene skal det dukke opp kunstverk i hele byen, rett og slett stilige overraskelser både for beboere og for dem som tilfeldigvis går forbi, forteller Tore Arholm.Tobiassen entusiastisk.

Sigrid Bækholt
[email protected]

Tore Pang er artistnavnet til Tore Arholm Tobiassen (38), rapperen som også er medlem av gruppa Kriminell Kunst, driver plateselskapet STVG Kartell og Musikkselskapet Driv.Huset AS. I år står han også for Musikkfest, Nice Surprise og Xplosif Hiphop Festival.

– Jeg er født på Tjensvoll, vokste opp på Tasta og har siden flytta mange ganger før jeg nå har landet på Storhaug. Jeg brenner for å skape et variert tilbud til ungdommen. Et av tilbudene er Metropolis, kulturhuset for ungdom som også har betydd så mye for min egen oppvekst.

Jeg begynte på Metropolis da jeg var 15 år gammel. Siden da har jeg bare blitt værende. Jeg elsker å jobbe på Metropolis og kommer nok aldri til å slutte. Det gir meg så mye. Jeg er på jobb hver mandag og onsdag. På assistentlønn. Her tilbys alt fra teater og musikkstudio til øvingslokaler. Vi kan være to på jobb med 200 ungdommer som kommer innom.

Hva med framtiden for Metropolis?
– Vi blir tatt hensyn til og nå har jeg tro på at både de midlertidige lokalene i Arne Rettedals gate og de permanente lokalene som skal bygges på Nytorget blir bra. I hvert fall hvis de blir som det er blitt lovet. Jeg velger å ha troen på dette!

Nice Surprise

arrangeres av gatekunstnerne Pøbel og Atle Østrem og av Driv.Huset ved Benedicte Izabell Ekeland og Tore Arholm Tobiassen.

Uenighet om arrangør

Det var flertallet i utvalg for kultur, idrett og samfunnsdialog som 8. mars vedtok at tilskudd til gatekunstfestival i Stavanger i 2023 tildeles festivalprosjektet Nice Surprise. Mindretallet, FP og RØDT, ville gi tilskuddet til NuArt.