– Velkommen lørdag 22. april!

Fra venstre Mariama Faal fra FLAM, Jane Byberg fra Turistforeningen, Erik Klepsvik fra Emmaus Båtlag, Veronika Dagestad fra Røde Kors, Hege Reime fra 4H, Yngve Sortland, Tone Vilje Ellefsen og Nina Velyka fra ByAuk, Azer Babai fra AKKS og Sven Are Ek fra ByAuk.
Del på Facebook
Endelig åpnes det for aktivitet i det tidligere barnehjemhuset. – Vi har med oss mange kjekke folk fra de frivillige organisasjoner som vil ta huset i bruk. Kom og møt dem! De er veldig interesserte i å treffe dere som vil delta i aktivitetene og de trenger stødige voksne som vil bidra med sin frivillige innsats, sier Sven Are Ek fra ByAuk.

Sigrid Bækholt
[email protected]

– Lørdag 22. april fra klokka 12 er alle interesserte velkommen til oss i Emmaus, sier Sven Are Ek fra ByAuk. – Det blir omvisning og informasjon om ny aktivitet i det nyoppussede huset i Rasmus Risas gate 33. Vi vil også vise fram andelslandbruket. Kom! Kom!

Dere vil bli møtt av duften fra nygrilla pølser og nystekte vafler, lokker Sven Are. Det blir naturbingo for barn. Røde Kors og 4H har laga et enkelt bingoark med bilder av ulike ting man kan finne i naturen. Barna går på oppdagelsesferd og krysser av på brettet og med premie til alle som gjenn­omfører.

Kle dere for været, det meste skjer ute. Vi deltar også i bydelens ryddeaksjon og har både sekker og hansker, opplyser Sven Are.

Sykurs, måltider og kafé

– Vi er kjempeinteressert i å bruke huset, sier Mariama Faal fra FLAM Norge. – Våre foreløpige planer er sykurs hver mandag, måltidsfellesskap hver tirsdag og kafédrift en fast lørdag i måneden. FLAM er andelseier i ByAuk så våre medlemmer får oppleve gleden av å dyrke egen mat. Vi trenger frivillige til alle aktiviteter! Kom gjerne og slå av en prat med oss!

Friluftsliv for barn 4-12 år

– Vi vil starte Turboklubb, sier Jane Byberg fra Stavanger Turistforening. – Vi ønsker at flere barn skal få oppleve gleden av natur og enkelt friluftsliv med å være ute sammen, leke, oppleve, undre, utforske og lære om naturen.

Turboklubb er et familievennlig, naturvennlig, inkluderende, gratis og lokalt friluftstilbud for barn fra 4-12 år og deres familie og vi er veldig spent på hvor stor interessen er for dette på Storhaug! Nå er vi på jakt etter voksne som ønsker å legge til rette for at egne og andres barn kan få dette tilbudet. Forkunnskaper er ikke nødvendig!

BARK for barn 1.-4. klasse

– Vi ønsker å ha Barnas Røde Kors (BARK) i dette huset, forteller Veronika Dagestad fra Stavanger Røde Kors. – BARK legger til rette for gode mestringsopplevelser for barn i 1.-4. klasse. Sammen med trygge og gode frivillige voksne lærer barna å bruke nærområdet sitt, de får gode utendørs aktiviteter å utfolde seg fysisk i, samt lære livsviktig men enkel førstehjelp.

Haugen 4H for barn 10-15 år

4H er en barne- og ungdomsorganisasjon som er særlig opptatt av naturbruk og lokalmiljø og møtes ca en gang i måneden til turer i skog og mark, volleyballkamper, hyggekvelder, teaterarbeid, håndverk, matlaging og mye mer. ­Fokuset er «lære ved å gjøre».

– I Rasmus Risas gate har vi fått mulighet til å være andels­eier, forteller Hege Reime fra 4H. – Vi gleder oss til å lære å dyrke egen mat, samt lage mye god mat!

Medlemmene arbeider i tillegg med selvvalgt 4H-prosjekt alene eller i grupper, og noen av medlemmene sitter i styret i klubben.

Vi trenger flere voksne frivillige som kan være med å legge til rette for aktivitet i Haugen 4H. Dette innebærer å være med på aktivitet en gang i måneden, veilede ungdom i styre av klubben og i 2023 vil de også få i oppgave å følge opp rollen som andelseier i ByAuk.

Arrangere musikk og kulturaktiviteter

– Vi vil bidra med et SAMMEN-prosjekt som er et inkluderings- og mangfoldprosjekt. En åpen møte­plass med fokus på å gi arbeidserfaring gjennom arrangering av aktiviteter innenfor musikk og kultur. Målet er samfunnsdeltakelse, tilhørighet og å motvirke utenforskap for unge flyktninger og minoritetsungdom, forklarer Azer Babai fra AKKS Stavanger.