Lokalt

Isbane og pepperkakeby

Et lyssatt vinterlandskap med bartrær, isbane, skøyteutleie og kiosk fyller området mellom Geoparken og Oljemuseet.

Sigrid Bækholt
[email protected]
Foto: Sten Solberg

Isbanen er gratis

Med egne skøyter er bruk av isbanen helt gratis. Utleie av skøyter hverdager fra 16-21 og lørdag-søndag fra 12-20. Kr 50,- per par og kr 200,- for et kort med 10 klipp. Isbanen står frem til midten av januar. Perioden kan bli forlenget.

Aftenbladets Pepperkakeby

Pepperkakebyen er utstilt på Oljemuseet ut desember. Den er større enn tidligere og dekker også området hvor det før var en liten lekeplass for små barn. Lekeplassen skal forresten åpnes igjen i januar, forteller Trude Meland. Hun er til daglig forsker på Oljemuseet og føler seg heldig som får være med å klargjøre pepperkakebyen.

Trude, som forresten er storhaugboer fra Haukeligata, viser oss Downing Street som hun selv har laget og  oljeplattformen som de ansatte på Oljemuseet  har laget i fellesskap. Av spesielle Storhaug-bidrag viser hun oss hus fra Pedersgata, Tous fasade og Storhaug Snekkerverksted.

Oljemuseets åpningstider:

Mandager, tirsdager, fredager og lørdager kl 10-16. Onsdager, torsdager og søndager kl 10-18. Åpent hele romjulen. Barn under 12 år har gratis inngang. Barnehager/SFO/skoleklasser gratis. Det er også egne ordninger for særskilte grupper, blant annet flyktninger. Kontakt [email protected] for nærmere informasjon.

For hvert bidrag som kommer inn til pepperkakebyen, donerer Aftenbladet 250 kroner til den frivillige organisasjonen Gi en jul Stavanger, som bidrar med julemiddag og gaver til familier som virkelig trenger det.

Stine Vaksdal (16) og Tindra Elvardottir (20) er engasjert av Stavanger Sentrum AS som drifter området ved skøytebanen. Kakao kr 20, kaffe kr 20, wienerpølse kr 30 og vaffel kr 30. Kiosken er åpen i helgene.
Vis mer

Relaterte artikler

Sjekk også
Close
Back to top button