Hvem blir årets ildsjel – Storhaug 2022?

– Jeg er en eventyrer på heltid, sier Nina Næsheim som skal underholde på Ildsjel-arrangementet.
Del på Facebook
De nominerte ildsjelene i år er Jan Erik Sundstrøm, Kenneth Bøe, Johanne Vik, Geir Andrew Heim, Tur på Norsk, Gunnar Roalkvam, dugnadsgjengen til Emmaus båtlag, Karl Svela, Sten Solberg og Sigrid Bækholt.

– Vi har mottatt 10 flotte forslag på gode kandidater til å bli årets ildsjel Storhaug i 2022. Det blir ikke lett å velge! Takk også til alle som har nominert så gode kandidater, sier Stig Fagerland som har tatt imot alle forslagene.
Festarrangement for ildsjeler.

– Vi feirer alle de nominerte med et festarrangement for ildsjeler tirsdag 29. november i Kvitsøygata 3, forteller Helge Dagfinn Andersen som er kveldens konferansier.

– Dette arrangementet er åpent for alle. Dørene åpnes 18.30. Da serverer vi gløgg og grøt. Alle de nominerte ildsjeler blir presentert og juryen offentliggjør hvem som er valgt til årets ildsjel.
Kjekk underholdning med Nina Næsheim blir det også!

Jan Erik Sundstrøm startet Storhaug Snekkerforening og stiller opp fire dager i uka for å holde åpent uten at han selv får noen økonomisk gevinst. Jan Erik er levende opptatt av at folk skal komme innom, møter alle med et smil og hjelper alle som trenger det. Han fortjener anerkjennelse for de mange, mange timene med frivillig arbeid han gjør hver eneste uke. Nominert av Petter Helle Larsen, Geir Sæbø, Synne Aarek, Josh Richards og Alejandro Ramirez.

Kenneth Bøe er den engasjerte lederen av Storhaug Snekkerforening som er et inkluderende tilbud for alle, gir muligheter og skaper et sosialt møtested i et område som lenge har scoret dårligst på levekårsundersøkelsen. I tillegg kjemper Kenny sammen med andre for å bevare et levende byrom og et godt sosialt, kulturelt og økologisk bymiljø rundt Svankevigå. Nominert av Benjamin Hickethier. Line Owren fotografi as.

Johanne Vik startet beboerforening og ryddeaksjon. Hun var aktiv i Nylund skolekorps og en pådriver i mange forskjellige roller i frivilligsentralen. Alltid positiv og kreativ. Hun engasjerte seg i SBS (Samarbeidsutvalg for beboerforeninger på Storhaug), Storhaugdagene og aksjoner for å få tunnel og idrettshall. Nå er hun aktiv i Nasjonalforeningen for folkehelsen. Nominert av Astrid Mjølhus og Else K. Tvedt.

Geir Andrew Heim er en ildsjel som har drevet Jokerbutikken i Jelsagaten i mange år. Ved behov kan eldre på Storhaug bestille hjemkjøring av varer. Geir kjører ofte ut selv, setter varene på plass, slår av en prat og hører hvordan det går. Han bringer glede og humør inn i hjemmene og viser stor omsorg for dem han møter. Med Geirs hjelp kan de bo hjemme! Nominert av Torstein Gilje.

Tur på Norsk er frivillige turvenner for flyktninger opprettet i samarbeid mellom Johannes læringssenter og turvenner fra Stavanger Turistforening. Det viktigste er at elevene får snakke norsk og blir kjent i Stavanger. Turene går hver uke og følger skoleruta. Tur på Norsk skjer nå i samarbeid med Flyktningeseksjonen. Hver deltaker får en turvenn å snakke med. Nominert av Jane Byberg fra Stavanger Turistforening.

Gunnar Roalkvam er også i år foreslått til årets ildsjelpris. Han er antageligvis den som kan mest om Storhaug bydels historie. Han har holdt utallige foredrag i Storhaug historielag (det er aldri nei i hans munn), og han har hatt mange flotte byvandringer i bydelen. Han har skrevet flere bøker om Storhaug. Nominert av Carolyn Fjeld.

Dugnadsgjengen til Emmaus båtlag ble organisert med Erik Klepsvik i spissen. I vinter inngikk STF avtale med kommunen om bruk og tilgjengeliggjøring av båtnaustet i Emmaus. Båtlaget tilbyr lettvint og rimelig tilgang til robåter med base i naust. 39 frivillige er engasjert med til sammen nesten 250 timer dugnad. Nominert av Jane Byberg fra Stavanger Turistforening.
Foto John Petter Nordbø

Karl Svela er leder i St. Johannes menighetsråd og har en finger eller ti med i alt som skjer for befolkningen på Storhaug med utspring i menigheten. Han er en storartet kokk, lager superduper kveldsmat og deltar på basarer, julemesser, auksjoner og ikke minst Johannesdager. Han sloss for menigheten som er for absolutt alle og bor nesten i menighetshuset. Nominert av Aud Jorunn Aano.

Sten Solberg har utrettelig i mange år jobbet for Storhaug bydelsavis. Han er stadig observert i vår bydel med kamera rundt halsen, og han jobber med avisas layout. Og når den er ferdig trykket drar han rundt med avisene til bydelens butikker og bydelshus, også Sølvberget kulturhus i sentrum. Dette har han gjort i mange år. Nominert av Carolyn Fjeld.

Sigrid Bækholt overtok i godt voksen alder som kombinert journalist og redaktør for Storhaug bydelsavis og fyller avisen nærmest alene med fremragende, leseverdig lokalstoff hver bidige måned. Jeg mener hun bringer beboerne enda tettere på sin kjære bydel. Nominert av Stein Viksveen.

Mimring og sang

– Jeg er en eventyrer på heltid, sier Nina Næsheim. – Jeg har fortellinger for alle aldre til de fleste anledninger.

– Jeg er jo vokst opp på Storhaug så det blir både litt mimring om oppveksten min og litt andre fortellinger. Og så blir det en sang og to med gitar, forteller Nina Næsheim. – Jeg vokste opp i det så den gang het Suldalsgata rett med Johanneskirka. Der bodde jeg til jeg var 21. Så har jeg bodd litt på vestre platå og litt i utlandet. Men de siste 20 åra har jeg holdt meg på Storhaug og her tror jeg at jeg blir.
Nina Næsheim har jobba mangfoldige år i barnehage og boliger som assistent før hun bestemte seg for å bli forteller.

Hvordan begynte det?
– Jeg var med i barneteateret som liten og der begynte vel kriblingå etter å gjøre noe på scenen. År 2000 begynte jeg med forestillinger og siden 2008 har jeg levd fulltid av fortelleryrket.

Og alle rollene du har spilt?
– Mange av dem lagde jeg selv: Sirdalstrollet, Guri Malla nissen, Else Marie og Ruth duo osv. Med mye humor. Jeg har hatt forestillinger i inn- og utland og deltatt på internasjonale fortellerfestivaler. Jeg turnerer mye rundt i landet for den kulturelle skolesekken og storkoser meg med det.

Og så er du en eventyrer på flere måter?
Ja! Jeg har bl.a. turnert med hest og vogn både i Danmark og i England. Jeg er en eventyrer på heltid. Jeg har fortellinger for alle aldre til de fleste anledninger, sier Nina.