Bjørn Kjetil Fredriksen

Bjørn Kjetil Fredriksen
Del på Facebook

Parti: Arbeiderpartiet
Yrke/arbeid: Rådgiver, fylkesbibliotek
Sivilstand: Gift, 2 barn, 2 katter
Bosted: Midjord

Hvor lenge har du vært politiker?
Øyvind Jacobsen spurte før kommunevalget i 2019 om jeg ville stå på Aps liste. Etter valget ble jeg vara i Storhaug kommunedels­utvalg og nylig ble jeg ny nestleder i stedet for Leif Kjetil Knudsen. I tillegg er jeg styreleder for Odeon kino (Stavanger og Sandnes).

Hva skjedde/hvordan valgte du parti?
I ungdomsalder på Tasta sto jeg lengst til venstre. En av de viktigste ungdomssakene på nittitallet var å være antirasist. Senere har jeg bevega meg fra Rødt og Sv til Ap. Jeg er litt mindre skråsikker nå og mener at vi i politikken må søke kompromisser for å finne løsninger som er levedyktige over tid og forankret i et flertall. Det er lett å få et nostalgisk forhold til sosialdemokratiet og fellesskapet, men jeg tror fremdeles at dette er de beste verktøyene vi har.

Når trives du best som politiker?
Når Ap og di får til ting, endringer som betyr noe og gjør en forskjell for folk i denne byen.

Hva er dine ønsker for Storhaugs fremtid?
Jeg tror mange på Storhaug begynner å bli litt endringstrøtte og synes at det har skjedd veldig mye på kort tid fra Nytorget til Strømsbrua. Og selv om all denne byggingen er nødvendig (som ny skole) gleder jeg meg til de største prosjektene er ferdige og vi ser at vi klarte å beholde bydelens identitet.

Ditt yndlingssted i bydelen? Hvorfor?
Jeg har bodd på Midjord siden 2013 og stortrives der! Gåavstand til alt jeg trenger som fotball, konserter, god mat og en tur på kino.