Åpent hus starter klokken 17 med sang fra hele skolen i skolegården før huset åpnes for besøkende frem til klokken 19. I uke 44-46 blir det jubileumsuker på skolen og elevene får besøke skolemuseet, ha «gammeldag», lære gamle sanger og leker og lage ulike ting.
For 120 år siden, 5. september 1902, ble Storhaug skole høytidelig innviet. Storhaug var den første store folkeskole i mur som var bygget i Stavanger. Ungene i bydelen hadde selvfølgelig gått på skole før også, men klassene hadde vært spredd rundt på forskjellige bygg.
Det ble drevet undervisning i Ynglingeforeningens lokaler i Asylgata, i Johannes børneasyl, Blåsenborg skole, Johannes skole og Petri skole. Etter hvert var det ikke plass til alle barna og i 1899 henstilte skolestyret i Stavanger kommunestyret om å bygge et nytt skolebygg i østre bydel. Stavanger kommunestyre vedtok i juli 1900 å bygge en ny skole på «Hetlandsmarka».
Hva skal skolen hete?
At skolen fikk navnet Storhaug var ikke en selvfølge. Rundt århundreskiftet var ikke navnet Storhaug et innarbeidet begrep blant lokalbefolkningen. Mange ønsket å oppkalle skolen etter et kirkesogn, som på den tiden var vanlig. Men både Johannes og Petri var allerede brukt. Vår Frue skole ble foreslått, men siden Frue sogn lå i Hetland kommune og skolen skulle bygges i Stavanger, gikk dette navnet ut.