Kinkeliane – En bitteliten tekstil- og møbelbutikk

Grethe Sivertsen åpnet nylig designstudio i Nedre Dalgate 64.
Del på Facebook
– Kom inn og se mitt flotte designstudio. Jeg har laget et lekent rom å skape i, og håper det også kan inspirere andre. Jeg designer klær og syr disse på bestilling der folk kan velge tekstiler, knapper og farge på tråd, altså være litt med-designer og få ting personlig, sier Grethe Sivertsen.

Sigrid Bækholt 

– Farfar var den siste tredreieren som underviste på Arbeidsskolen for gutter et kvartal lenger øst. Han bodde i en av de bratte bakkene ned fra Pedersgata.

Interiøret har jeg designet selv. Noe ble snekret på Storhaug snekkerforening og noe på stedet med god hjelp derfra. Alt i metall er laget av innsatte i fengselet etter tegning, og jeg er imponert over hvordan de har løst ting så fort, det har vært et kjekt samarbeid.

Med stor varme forteller Grethe om sitt hjertebarn Kinkeliane som åpnet 1. august. – For noen år siden la jeg spesielt merke til akkurat dette lille sjarmerende huset. Så ville jeg etablere meg i dette området og kontaktet Pedersgata Utvikling. Og dette var det ene lokalet jeg ble tilbudt. Jeg slo til på flekken!

Jeg designer og selger moderne møbler for barn og barne­hager. Nå får tekstiler og kles­design større plass. Overgangen fra møbler til klær var morsom og magisk. Jeg har bare valgt et nytt materiale (tekstiler) og beholder det mest særpregede designet fra møblene som er buene.

For dem som syr selv har jeg bestemt meg for at disse materialene er så fine, så de håndvevde og håndspunnende tekstilene selger jeg også som metervare. Og knapper da, garantert uten plast.

Tekstilene som veves i India kalles khadi. Det er en veldig stolt tradisjon og spisskompetanse som India har opparbeidet seg over år med opprettholdelse av håndverket. India har spinnehjulet i flagget, og myndighetene har lagt til rette for non profit utsalg der veverne får betalt når de leverer tekstiler. Nesten som Felleskjøpet.