Elefantteateret

Prinsessen på erten. Foto Morten Berentsen
Del på Facebook
Unik musikk og scenekunst for de aller yngste fra 0-5 år
Bak en ganske anonym fasade med inngang fra Johannes gate får våre aller yngste i høst oppleve unike og profesjonelle konserter og forestillinger. Alt tilrettelagt for babyer og barn opp til fem år.

Sigrid Bækholt [email protected]

Hvem har hørt om noe lignende? Elefantteateret er det største og viktigste som har skjedd for små barn i vårt nabolag.

Nils Christian Fossdal og Siri Dybwik – som er kunstnerne bak dansekompaniet Dybwikdans – åpnet dørene i oktober. Nils Christian Fossdal er kunstnerisk leder.

– De fleste arealer i samfunnet er tilpasset voksne kropper. Hos oss er det motsatt, rom og interiør er tilpasset barna, forklarer Nils Christian. – I lokalene har vi mikrobibliotek, foajé med sittegruppe og steder for undring. Vi har garderobe, handikaptoalett og toaletter med stellebord. Forestillinger og konserter finner sted i blackboxen.

– Vårt teater er et sted for undring og opplevelse av høy kunstnerisk kvalitet, sier Nils Christian. – Først og fremst for de yngste barna, for familier og foresatte og for institusjoner så vel som barnehager. Et sted hvor vi prøver å forstå verden fra barnets perspektiv.

Elefantteateret

Et stort lagerrom fra det tidligere trykkeriet, er bygget om til et profesjonelt baby- og barneteater. Både rom og interiør er tilpasset barna. Trappepartiet i front er nylig bygget.