Sommer i hagen!

– Den nye pizzaovnen er nå offisielt innviet, og dette gav mersmak, jubler Eldbjørg.
Del på Facebook
Endelig! Denne sommeren bugner det med vakre blomster og nyttevekster og vår hage er åpen hver tirsdag, onsdag og torsdag fra klokka 10 – 14, forteller Eldbjørg Bonner Hay på Bergeland Bydelssenter.

– I hele sommer skal vi lage pizza med spiselige vekster både fra hagen og som vi finner på sanketurer. Fra venstre Eldbjørg Bonnier Hay, Ina Falck-Jørgensen og Mikkel Angelo Andersen.

Sigrid Bækholt
[email protected]

 – Når sommerferien starter vil våre faste aktiviteter utgå, men vi stenger ikke av den grunn! Vi har vært så heldige å motta god støtte fra Områdesatsingen, Sr-Bank, Frøbytteorganisasjonen Kvann og Schübelers nettverk, og med disse midlene har vi gått til anskaffelse av en rekke kjekke apparater.

Aller mest gleder jeg meg til å teste ut Alembic destillatoren som er et håndlaget kopperapparat fra Portugal som brukes til å utvinne essensielle oljer fra planter. Ingen av oss har erfaring med dette fra før så vi skal leke oss i sommer. Med disse oljene kan vi lage såper, kremer, romdufter og parfymer. Dette er ikke kurs, men heller åpne verksted hvor vi kan lære av hverandre.

Verkstedene våre vil være åpne, men har du lyst å bare nyte hagen med en kopp kaffe eller et strikketøy så er du hjertelig velkommen til det også.

Er det god stemning og folk ønsker det så skal vår nye pizzaovn få kjørt seg. Vi ser frem til mange hyggelige hagelunsjer! Vi har også gått til anskaffelse av en kraftig fruktpresse. Tanken er at alle som har frukttrær i hagen kan komme å få laget saft av frukten sin.

Sanketurer med Herr & Fru Johnsen

Ugress eller matskatt? Kanskje noen har lyst å lære om alt du kan spise som befinner seg rett utenfor døren din? Hvordan du kan ta sommeren med deg langt inn i vinteren med hjemmelagde teer, siruper og andre godsaker. – Da kan du bli med oss på sanketur, oppfordrer Eldbjørg. Tema endrer seg gjennom sesongen etter hva som finnes å sanke. Disse tirsdager er foreløpig satt opp: 21. juni, 28. juni, 12. juli og 26. juli. Pris: 100 kr. Det er 12 plasser på hver tur. Den første sanketuren starter klokka 12 og oppmøtet er på senteret vårt i Jelsagata 2. Etter sanketuren drar vi tilbake og lager en liten lunsj av fangsten. Påmelding og ytterligere informasjon vil bli annonsert på facebook.

Nabolagsmiddag kl 16 – 18

– Vi har hatt gleden av å inngå et nytt samarbeid med Stavanger Kvinnesenter! Foreløpig har vi satt opp tirsdagene 6. juli, 17. august, 24. august og 31. august, hvor du kan du komme til bydelssenteret å oppleve spennende mat fra forskjellige land, tilberedt av kvinner fra ulike kulturer. Middagene er fra 16-18 og hver gang vil vi ha et nytt fokus enten på land eller kultur, foreløpig skal vi til Thailand, Midtøsten, Afrika og Latin-Amerika, forteller Eldbjørg.

Kunstuke for barn

– I uke 31 arrangerer vi sammen med Atelier 6 et kreativt kurs for barn mellom 10-14. I løpet av uken får barna muligheten til å lage sine egne kunstverk mens de leker med materialer og ulike teknikker som tegning, akryl, collage, blekk og om tiden strekker til, leire. For påmelding og mer informasjon se på kommunens sider under «Barnas sommer 2022». Tilbudet er gratis men det er begrenset med plasser.

Avslutningsvis vil vi også minne om ny «Bergeland Bazar» 21. august. Våre aktiviteter annonseres på sosiale media. Velkommen inn i hagen hos oss, sier Eldbjørg.