Endelig tilgang til båter!

Fredrik Guldberg Fugelli, Erik Gram Kverneland, Jane Byberg og Erik Klepsvik foran naustet i Emmaus. En av båtene ses inni naustet.
Del på Facebook
– Dette blir et bortimot uslåelig tilbud for alle som drømmer om enkelt båtliv i nærområdene, sier Erik Klepsvik med stort engasjement.

Sigrid Bækholt
[email protected]

Den ene robåten ligger allerede klar. Ytterligere to båter, disse i tre og med luggerseil, sjøsettes om få dager. Det røde naustet ved Emmausstranda blir base for utleie av båtene.

Båtene klargjøres fortløpende til utleie fra mandag 20. juni og kan bookes sammen med redningsvester via Frilager.no.

– Hele 26 personer møttes forrige uke for å delta i ny dugnadsgruppe omkring båtene, forteller Jane Byberg fra Stavanger Turistforening. – Det gav oss stor optimisme om endelig å få til dette etterlengtede tilbudet.

–Vi som er med i dugnadsgruppa i Emmaus båtlag vil kunne benytte oss av båtene gratis, mot litt arbeidsinnsats i løpet av året, sier Erik Klepsvik. For nesten fem år siden hadde han en idé om å starte en båtdelingsordning med base i det som var et ubrukt og lett falleferdig naust ved Emmausstranda. Det har krevd stor tålmodighet og masse ståpåvilje å få ordningen realisert.

– Her blir det også mulig å låne enkelt fiskeutstyr, forklarer Fredrik Guldberg Fugelli fra Norges Jeger- og Fiskerforbund. – Jeg ville unngått å spise fisk og krabbe fra indre Gannsfjord grunnet tungmetaller. Makrellen anbefales, og fiske på utsiden av Marøyene.