Arbeidsuker St. Svithun skole

Ayse Sena Kocaguzel (venstre) og Antigoni Akritidis (høyre) har fått jobb på Sølvberget i arbeidsuken.
Del på Facebook
I uke 10 hadde alle elevene i 9. klasse på St Svithun skole arbeidsuke.

Jeg har vært så heldig å få jobb i Storhaug bydelsavis og har intervjuet noen av de andre som har hatt kjekke jobber på Storhaug.

Tekst og foto: Idun Johanne Olsborg

Storhaug Bydelsavis nr 2 – 2022

Baybol Mazembe, 9b, har arbeidsuke på bensinstasjonen Circle K i Haugesundsgata 3.

Hvilke arbeidsoppgaver har du?

-Det er mye vasking, sier Baybol. Vi har også ofte kampanjer og rabatter, så derfor bytter jeg ut plakatene utenfor, når de får en ny rabatt. For eksempel 3 for 2 på boller. Her er også et lagerrom med alt som ikke får plass i hyllene. Når ting går tomt, plasserer jeg det ut i hyllene. Det jeg liker best er å hente søppelet fra søppeldunkene og kaste det, ler Baybol.

Hvorfor ville du jobbe her?

-Denne bensinstasjonen er veldig nær der jeg bor, som passer bra! Det høres også litt spennende ut å jobbe på bensinstasjon. Jeg ville vite hva de gjør på jobben, så jeg ville prøve det ut. Jeg kjenner også noen av de som jobber her, fra før.

Har du det travelt på jobb?

-Egentlig ikke. De fleste jobbene her kan kun bli gjort av folk over 18 år. Som å stå i kassen eller hjelpe med bensinen. Det er også første gangen de har noen på arbeidsuke her, så det var så klart vanskelig å finne jobber som jeg kunne gjøre. Men det har vært veldig fint å jobbe her for det, sier Baybol.

Hvem jobber du med?

-De er utrolig hyggelige, de jeg jobber med! Han ene gikk faktisk på St. Svithun! I lunsjen fikk jeg noe av maten de selger. Jeg fikk en pølse i går og bolle i dag! smiler Baybol.

 

Isaak Solberg (9b) har jobbet i Natur- og idrettsservice. Bildet er tatt på Storhaugmarka.

Hvorfor ville du jobbe her?

– Jeg ville nemlig jobbe med noe praktisk, og utendørs til arbeidsuka, sier Isaak. – Jeg ville også finne ut litt hva de gjør i Natur- og idrettsservice, for man tenker kanskje ikke så nøye over hvem som fikser alt som blir ødelagt i byen, og ordner så alt blir fint.

Hva har du gjort i løpet av denne uka?

-På mandag og tirsdag jobbet jeg i skog. Jeg tok noen greiner og fliset dem, og vi hugget ned en del trær her og der. Akkurat dette var på Buøy, men vi var mest i sentrum og på Storhaug. Natur- og idrettsservice har oppholdssted i Paradis. Vi kjørte også rundt og så på lekeplassene i Stavanger. Vi lette etter ting som måtte bli fikset. Det var til og med noen julelys som ikke var tatt ned enda. Vi fikset noe på Storhaugmarka også, og jeg signerte det, smiler Isaak. -I morgen skal vi ha motorsagkurs, som jeg gleder meg veldig til.

Hva har vært det gøyeste?

-Jeg likte at vi kunne gjøre noe bra for samfunnet, og gjøre ting bedre for alle andre. Det var gøy å kjøre bil med dem rundt omkring, og det var også hyggelig når vi spiste lunsj sammen. I morgen skal vi også grille, som siste dagen min. Alt i alt er de en veldig fin gjeng, og det er veldig gøy å være med dem. Jeg er veldig fornøyd med jobben min!

 

Ayse Sena Kocaguzel (venstre) og Antigoni Akritidis (høyre) har fått jobb på Sølvberget i arbeidsuken.

Hva gjør dere når dere jobber?

– Det er absolutt mest sortering av bøker i hyllene. Men vi organiserer også bøkene som har blitt reservert av folk, sånn at de kommer til rett person. Da vi var på Madla bibliotek, gjorde vi klar bøker som skulle til Sølvberget. Vi fikk også se hvordan systemet med å levere en bok funker. Noe jeg har lurt veldig på, sier Antigoni. – Hovedsakelig jobber vi i 1. etasje og sorterer bøkene som er i hyllene.

Hva liker dere best å gjøre?

– Jeg liker å sortere de reserverte bøkene, sånn at de kommer til rett person, sier Antigoni. -Det var kjekt å prøve seg på Madla bibliotek! Der har de et litt annet system med levering av bøker, så det var gøy å finne ut om det, sier Ayse Sena. – Nå får vi komme inn i “kun ansatt” rommet i 3. etasje. Jeg har alltid lurt på hvordan det er i et sånt rom, sier Ayse Sena.

Ble det som forventet å jobbe på Sølvberget?

-For det meste, ja! Vi fikk også lært litt om hvordan ting funker her, med alle systemene og maskinene, som jeg var ganske nysgjerrig på, sier Antigoni.

Var det vanskelig å få jobb her?

– Man må være veldig tidlig ute. På en måte er det førstemann til mølla. Men vi er glade for at vi fikk muligheten til å jobbe her i arbeidsuken, det er begge enige om.

 

Johanne Veland Bakke (9b) fikk jobb på Rogaland Teater.

Fortell litt om hvor du jobber

– Jeg jobber på inspisient avdelingen. Så jeg følger en inspisient, og er på en måte assistenten hennes. En inspisient er de som har kontroll over alt i forestillingene, forklarer Johanne. – Jeg har fått gå rundt å prøve ut de andre jobbene på teateret også. For eksempel har jeg fått stå i billettluken, og i morgen skal jeg bli med til malersalen. Der jobber de med rekvisitter og maler alt som skal med til forestillingene.

Har du det travelt her?

-Jeg ville ikke kalt det travelt, mer at jeg får vært med på mye i løpet av en dag. For jeg har ikke en jobb der jeg gjør oppgaver og hjelper til, jeg har mer en jobb der jeg lærer om alt som skjer her. Så kan jeg finne ut om dette er noe jeg vil jobbe med, som jeg definitivt vil!

Har du lært mye av å jobbe her?

-Jeg har lært veldig mye, ja! Jeg går jo på teater her etter skolen, men jeg visste ikke hvordan det er her på dagtid og hvordan det er å faktisk jobbe her. Jeg visste jo kun hvordan det er på øving og med forestillingene og sånn.

Hva har vært gøyest?

-Siden jeg har lyst å bli skuespiller, synes jeg det kjekkeste har vært å se på når de voksne har øving, fordi da lærer veldig mye. Men jeg har egentlig hatt det gøy mesteparten av tiden!

 

Naima Subirachs Frantzen (9b) jobber på gjenbruksbutikken NLM (Norsk Luthersk Misjonssamband).

Kan du fortelle litt om butikken?

-NLM er en gjenbruksbutikk på Lagårdsveien 80. De selger utrolig bra ting her, og jeg har funnet masse fint jeg har lyst på, sier Naima. -De selger mye klær og sko, vesker, skjerf osv. Jeg vet ikke akkurat hvor gammel butikken er, men jeg vet at den brant ned og at de da måtte flytte ned hit i stedet. Nå har de fått det veldig fint igjen!

Hva gjør du når du jobber her?

-Noen ganger hjelper jeg kunder, ellers går jeg bare i hyllene og sorterer. Nå som det snart er påske har jeg også satt ut en påskeseksjon i butikken med alle påske-tingene jeg klarte å finne. Det kommer hele tiden inn nye ting til butikken, og da må vi organisere alt som kommer inn. Det som ikke får plass ute i butikken er på lagerrommet. Der er det stappfullt av bøker, klær og småting. Det er egentlig ganske gøy å se igjennom, om jeg finner noe som burde gå ut i butikken. Jeg får også bestemme prisen på mange av tingene som kommer inn. Det meste blir solgt veldig billig, smiler Naima.

Hva er det gøyeste?

-Lunsjen egentlig. Da bare sitter vi rundt bordet og snakker, og det er veldig hyggelig. Vi har også møte hver morgen der vi snakker sammen om litt forskjellig som har skjedd. For eksempel stod kaffemaskinen på hele natten. Det var også litt gøy når jeg organiserte alle CDene. Mens jeg jobber finner jeg også mye fint, som jeg setter fremst, så folk kan se det.