Iskrembedriften ved siloene

Helgunn Bjerga Ravonsheed
– Vi er veldig stolte av isen og alt vi har fått til. Vi ønsker kontakt med noen som en gang vil overta bedriften, oppskriftene og utstyret, sier Helgunn og Mark.
Del på Facebook
Mellom de ruvende siloene ved Møllehaugen og Svankevigå lager Helgunn og Mark hjemmelaget italiensk iskrem.
Sigrid Bækholt
[email protected]

(Storhaug Bydelsavis nr 3 – 2020)

– I familiebedriften Delizia er vi stolt av å kunne produsere 80 forskjellige smaker, halvparten også vegansk, sier Helgunn Bjerga Ravonsheed.

– Vi bruker ekte vanilje. Alle våre smaker er ekte. Rabarbra henter vi i vår egen hage. Råmelka kommer fra Åge Kolnes på Randaberg. Den er ikke homogenisert og vi pasteuriserer den selv, forklarer Helgunn.

– Hos oss kan du be om spesielle smaker eller smakssammensetninger og ønsker du å komme på besøk og lage is sammen med gode venner eller som en gruppe kolleger, kan vi også ordne det, sier Mark Ravonsheed. -Vi er her ofte nå i høysesongen, det er bare å kontakte oss.

– Vi har faktisk hatt høyere salg nå i koronatiden, sier Helgunn.

Hvor får man tak i iskremen?
– Vi selger til butikker og restauranter. Vi har egen bil under gladmaten. Her i øst selges isen på Mega i Støperigården og på restauranten India Mogul i Verksgata. Men også hos Life i Torgterrassen. Vi deltar også i Reko-ringen og så kan folk komme hit, til bedriften vår, for å kjøpe is.

Hva med framtiden?
– Vi nærmer oss pensjonsalder, sier de begge. -Vi ønsker kontakt med noen som en gang vil overta bedriften, oppskriftene og utstyret. Vi er veldig stolte av isen og alt vi har fått til, sier Mark.

Hva skal dere gjøre etter istiden?
– Vi har til sammen mange barn og barnebarn, sier Helgunn. – Vi vil også reise til andre land og hjelpe fattige barn, sier Mark.