Har åpnet sykkelverksted i Dokkagata 4

Kurt Øverland og Bamse
Kurt Øverland og Bamse ønsker alle nye kunder hjertelig velkommen til bydelens nye sykkelverksted. Mer informasjon finnes på nettsiden sykkelserviceas.no eller facebooksiden Sykkel service as.
Del på Facebook
Storhaug kan endelig skilte med eget sykkelverksted.

Av Stian Robberstad
Foto Sten Solberg

(Storhaug Bydelsavis nr 2 – 2020)
Sykkel Service as tilbyr små og store operasjoner og om du ikke har anledning til å levere sykkelen selv henter de og leverer den på døra for deg. – Vi er så vant med å få alt levert på døra nå om dagen, sier Kurt på spørsmål fra avisas utsendte.

Grunder og sosial entreprenør Kurt Øverland har på kort tid, og blant annet med hjelp fra Storhaug Unlimited, etablert eget sykkelverksted i Dokkgata 4 like ved Badedammen. I en av Dokkens fire garasjer har Øverland installert et profesjonelt verksted som både tilbyr drop in, timebestilling, henting og levering av sykler. Tittelen som sosial entreprenør lever Kurt opp til gjennom flere pågående prosjekter. Et av prosjektene er gjennom Nav som bruker Sykkel Service til arbeidstrening. – Å skru på sykler gir en god mestringsfølelse, det er ikke alle som er laget for å sitte på et kontor, sier Kurt i det han for tredje gang klapper det som må være en ekstra stor engelsk bulldog på det store hodet. Bamse som hunden heter er like kraftig og velbygd som pappa Kurt og lener seg tålmodig mot den solvarme murveggen og smiler.

Kurt Øverland har lang erfaring og et velutstyrt sykkelverksted.

Kurt har skrudd på sykler så lenge han kan huske. – Det startet i kjelleren hjemme, jeg og faderen skrudde på gamle sykler som fatter´n kjøpte billig. Kurt har også drevet et lavterskel sykkelverksted på Rennesøy i tillegg til fire år som sykkelreparatør hos Steensland Sport. Ja den som holdt til i første etasje i tidligere Straen Senteret. På spørsmål om markedet for å reparere sykler ikke er noe begrenset svarer entreprenøren følgende – Satsingen på sykler som fremkomstmiddel er formidabel, se bare på kommunens satsing gjennom bymiljøpakken, det som vi kjenner som HjemJobbHjem. Hvem skal fikse syklene våre når antall sykler bare øker og øker, tenk bare på eksplosjonen i salg av el-sykler.

Midt i samtalen dukker det opp en kunde som for en time siden leverte inn en sykkel med skjevt bakhjul og noe annet småplukk. – Hei, da er sykkelen din ferdig, som du ser har jeg skiftet hele bakhjulet, ny felg, dekk og nytt kjede. Har også finjustert giren og stramt bremsene.

Kurt, Bamse og avisas utsendte blir stående å beundre tohjulingen i det nok en smilende kunde sykler smidig ut av Dokkgata 4 og videre ut i verden.