Dinosaurene kommer

Dinosaurusene kommer1_Stavanger Oljemuseum
Endelig fikk de slippe inn. Fra høyre: Oscar, Selihom, Emanuel, Oliver, Milad, Hanin, Ole og Maryam fra 2A går forbi en stegosaur som levde samtidig som reservoaret på Troll-feltet ble avsatt. Foto: Shadé B. Martins/Norsk Oljemuseum
Del på Facebook
-Dette var en overveldende og kjempekjekk utstilling for små barn, sier avdelingsleder Susanne Rodvelt Haugland fra Storhaug skole. -De fleste elevene hos oss har allerede vært på eller skal se den nye og spennende utstillingen på Oljemuseet.

Klasse 2A fra Storhaug skole klippet snoren til det som ifølge direktør Finn E. Krogh er den mest spektakulære dinosaurutstillingen som noensinne har vært presentert i Norge med 15 fullskala, robotiserte dinosaurer.

 Utstillingen er et publikumsfrieri, sies det i pressemelding fra Oljemuseet, men byr samtidig på en dypere fortelling om jordens historie – der dinosaurer vandret omkring samtidig som de kjente olje- og gassfeltene Ekofisk, Snorre og Troll fikk avsatt sine reservoar.

Utstillingen «Oljens øyenvitner» åpnet på Oljemuseet torsdag 10. februar og vil vare ut september.

Hvordan så dinosaurene ut? Hvor levde de? Hva spiste de? Hvordan var deres verden forskjellig fra vår? Og kanskje viktigst av alt: Hvorfor døde de ut?

Myter avkreftes. Verken olje eller gass er laget av dinosaurer. Det er i all hovedsak alger og plankton som er det organiske materialet som danner grunnlaget for petroleum.

Skoleklasser, SFO-grupper og barnehager må bestille tid – egne undervisningsopplegg.

Fra nettsiden norskolje.museum.no.