Vil du fikse noe?

Storhaug snekkerforening ønsker flere velkommen til romslige, ryddige og velutstyrte lokaler i Dokkgata 4. Fra venstre Petter Helle Larsen, Jan Erik Sundstrøm, Alejandro Ramirez og Kenneth Bøe. Foto Frank Robert Olsen
Del på Facebook
Sigrid Bækholt
[email protected]

Lokalene i Dokken er luftige, romslige, ryddige og velutstyrte. Kenneth forklarer at Storhaug Snekkerforening er et kollektivt snekkerverksted, et billig lav­terskel-tilbud som drives av medlemskontingent og støttemidler. Du trenger ingen eksper­tise eller erfaring for å være med. Og så har de plass til flere.

Det velutstyrte verkstedet er åpent tirsdag, onsdag og torsdag 17-20 og søndag 14-17. Foto: Frank Robert Olsen.

Bærekraft og gjenbruk

– Vi har fokus på bærekraft og gjenbruk, og har erfart at mye bra sosialisering skjer gjennom felles aktiviteter og interesser, sier Kenneth.

Alt drives på frivillig dugnad. Snekker­verkstedet blir drevet av medlemmene. Det er medlemmene som bestemmer hva som bør oppgraderes og forbedres. For tiden er det åpent 4 dager i uken, ønsket er å ha åpent hver dag.

Sosialt og kreativt

– At det er sosialt og hyggelig i et kreativt miljø er gode stikkord for vår aktivitet. Hit kommer yngre og eldre og ca en tredel er jenter, sier Kenneth.

– Kona og jeg flyttet til Badedammen for halvannet år siden, forteller Petter ­Helle Larsen. – En dag stakk jeg innom verkstedet. Det angrer jeg ikke på! Jeg er tidligere tømmermann, nå ufør. Vi flyttet fra enebolig til leilighet og i den er det ingenting som må gjøres. Endringer i livet gav meg plutselig mye ledig tid.

Sykkel Service og Boats & Stuff (trebåtbygger) holder til i det samme bygget i Dokkgata 4. Damp Sauna og Røkt Sauna holder til like utenfor.

1000 kroner året

Storhaug Snekkerforening er både et åpent snekkerverksted og en frivillig organisasjon. Et medlemskap på 1000 kroner året gir deg tilgang til mye bra utstyr. Medlemskontingenten skal betale leien.

– Vi har bestilt 2 nye dreiebenker, og skal prøve å få gang i et nybegynnerkurs i tredreiing, forklarer Kenneth. – Storhaug Unlimited har hjulpet oss å komme i gang. De trodde på ideen vår, og har hjulpet oss med lokalet, kontakter og økonomisk støtte for å komme i gang. Vi har også fått hjelp fra Områdesatsingen på Storhaug og Sandnes sparebank.

I 2022 får vi drahjelp fra Gjensidige­stiftelsen og Sparebankstiftelsen SR-Bank. Så i år skal vi utvide lokalene og oppgradere utstyret vårt. Og ikke minst, skape en ­sosial og kreativ møteplass.

Noen av kundene

 

Medlemmene har laget alt fra bobil-­innredning, møbler, blomsterkasser, utebenk, bilderammer, kaffebar, vinbar, fuglehus og kunst. Og for tiden er det stor interesse for tredreiing, forklarer Kenneth.

Epost: [email protected]
Facebook: Storhaug snekkerforening