Matros – ny bar ved Nytorget

– I 25 år har jeg hatt lyst til å åpne min egen bar. Tilfeldigheter gjorde at det ble akkurat nå, sier Stian Robberstad. - Det er rett tid og rett sted. Foto Sandra Vidrequin.
Del på Facebook
– Nå starter jeg bar i krysset Pedersgata/Langgata, konstaterer Stian Robberstad meget fornøyd.

Sigrid Bækholt
[email protected]

– Jeg starter forresten i samme gate som tippoldemor Karen Marlena drev gjestgiveri (Langgata 41). Det viser seg at jeg virkelig «kommer» fra Storhaug! Begge sider av familien har i flere generasjoner både bosted og annen tilknytning til området rundt Pedersgata. Da blir det jo ekstra gøy å starte noe akkurat her.

Hvorfor heter baren Matros?
– Stavanger har vært en av de viktigste sjøfartsbyene i Norge og det mener jeg vi må hedre. Jeg gjør det på min måte med å åpne en bar til ære for alle som dro på «sjøen». Her skal det være lav terskel, gøy og annerledes.

Hvorfor 18 års grense?
– Jeg vil ikke ekskludere de yngste. Det skulle bare mangle at ikke dagens ungdommer også kan stikke innom for et glass.

Hva skal du tilby?
Kultur! Konserter, DJ, foredrag, pop up + +.

Hva med interiøret?
– Alt er kortreist og stort sett hjemmelaget. Jeg har «tegnet» alt selv og har blant annet fått hjelp til å bygge benker av Storhaug Snekkeforening.

Har du hatt det travelt de siste ukene?
Ja!