Ny foreldrebok; Nøkkelknippet

Liv Berit Heimstad Tønnessen på sitt hyggelige kontor på loftet i Stavanger Tinfabrik i Ryfylkegata. Mellom hendene holder hun sin nye bok.
Del på Facebook
av Liv Berit Heimstad Tønnessen

– Da lockdown rammet, mistet jeg, som så mange andre, alle oppdrag, forteller Liv Berit. Koronatiden ble likevel brukt smart og resultatet ble en bok med fortellinger som åpner opp mellom foreldre og barn.

Sigrid Bækholt
[email protected]

 

Liv Berit Heimstad Tønnessen er pedagog, foredragsholder og forfatter som bor i Paradis.

Hvordan taklet du den første koronatiden?

– Jeg er ekstremt ekstrovert så det var veldig vanskelig. Men jeg fikk mest vondt av barnefamiliene som, over natten, fikk både skole, barnehage og jobb i hjemmet. Invitasjonen til dugnad traff meg, og jeg gjorde det jeg kunne best; undervise og veilede foreldre.

Hva satte du i gang med?

– Jeg startet daglige sendinger på Facebook, den første allerede 13. mars 2020. Jeg holdt på i ti uker og sendingene ble i løpet av lockdown vist 80 000 ganger, forteller Liv Berit. – Sendingene het Hverdagshåp for foreldre i koronatiden og det ble fort dialog mellom lytterne og meg. Jeg fikk mange, mange tilhørere og mange mailer. 45 forskjellige personer lot meg bruke deres problem/spørsmål i sendingene, og senere, i boken. Dialogene førte til positive endringer i deres hverdag. Deres ærlige fortellinger gir håp til den som leser.

Og så ble det boka Nøkkelknippet, hvem har nøklene?

– Slitne foreldre trenger et praktisk håp. Det er denne boken full av, håp! Bokas grunnide er å finne ut når det låser seg mellom voksne og barn. For så å lete etter det som åpner opp igjen. Det som åpner, kaller jeg for nøkler. Det kan være både ord og blikk. Som regel er det en bedre holdning til barnet.

Og hvem har du skrevet boken for?

– Voksne som er viktige for barn. Også for dem som mangler krefter, fokus, språk eller leseevne. Luftig font, illustrasjoner og hverdagsspråk øker lesegleden, sier Liv. – Og så har jeg illustrert den selv.

Og veien din videre?

– Å treffe folk igjen fysisk har gitt meg ekstatiske lykkefølelser! Nå håper jeg det blir riktig mange nye oppdrag med foredrag til barnehager, skoler og helse.