Kjenner du en ildsjel?

Fra venstre Stig Fagerland, Hege Benedicte Blom Stene, Katrine Lilleland og Vera Britt Sommer.
Del på Facebook
Hvem fortjener å bli Ildsjel Storhaug 2021? -Vi trenger DIN hjelp til å få tak i ildsjelene, så nominer i fleng, oppfordrer Katrine Lilleland. -Vi vil vise fram og hedre hverdagsheltenes frivillige innsats, gi dem et ansikt!

Sigrid Bækholt
[email protected]

Storhaug bydel har lange og gode tradisjoner med dugnader i alle varianter. – Ildsjel-prisen ble opprettet for å hedre noen av de mange som står på som frivillige eller på andre måter gjør en innsats til beste for bydelen, forteller Vera Britt Sommer.

Frivillig arbeid er en stadig større og viktigere del av vårt samfunn og prisen og feiringen vil anerkjenne ildsjelene som hver eneste dag, uke etter uke bidrar til frivillighet. Forskningen viser at frivillige har bedre livskvalitet enn de som ikke er frivillige.

– Vi oppfordrer beboere på Storhaug til å nominere gode kandidater til denne fine og varme prisen, sier Hege Benedicte Blom. -Kanskje det er noen som har gjort en ekstra innsats i dette merkelige året 2021 som har vært så sterkt preget av pandemien?

– De som nomineres trenger ikke nødvendigvis å ha bidratt over flere år. Vi vil gjerne også fange opp hva som skjer i bydelen akkurat nå for tiden, supplerer Katrine.

Hvem er ildsjelene?

Folk med mye engasjement kalles ildsjeler. Naboer som inkluderer nye beboere, tar initiativ til forbedring av lekeplassen, felles dugnader og grilling. De som drar i gang positive prosesser som endrer nabolag og nærmiljø. Ofte engasjerer de samme foreldrene seg ekstra i barnehager og skoler.

Ildsjeler påtar seg oppgaver og verv i lokale organisasjoner, lag og institusjoner. De utgjør grunnstammen når kultur- og idrettsarrangement skal gjennomføres. Engasjerte folk er gull verdt for et nærmiljø og lokalsamfunn.

Det er lett å nominere

– Alle kan nominere verdige kandidater og på den måten vise mangfoldet i bydelens frivillige innsats. Folk som har vært nominert tidligere kan nomineres på ny, sier Stig Fagerland. -Husk å nominere den eller de du setter ekstra stor pris på innen 16. november. Nominasjoner sendes på mail til [email protected]. Skriv en god begrunnelse og legg gjerne ved et bilde av den/de som nomineres. Les mer om ildsjelprisen på facebooksiden Storhaugs Ildsjel 2021.

Festarrangement for ildsjeler

– I år kan vi heldigvis hedre alle de nominerte igjen! Det gjør vi på et arrangement i Kvitsøygata 3 tirsdag 30. november klokka 19. Dette arrangementet er åpent for alle, sier Vera Britt Sommer.

Tidligere vinnere

Terje Rønnevik ble kåret til årets ildsjel i 2020.

Prisen ble opprettet i 2017. Da ble Andreas Vollan hedret for sitt beboerengasjement for uteområdene og spesielt for friområdet Emmaus. I 2018 fikk Kyrre Sandven og Eirik Tjørhom pris for sin innsats for Brodd fotball, Gunn Mari Surdal for sin innsats for TV-aksjonen i 2019 og Terje Rønnevik for sin allsidige kulturinnsats i 2020.

Jury for Ildsjel Storhaug 2021 er Katrine Lilleland (MDG) og Stig Fagerland (Sp) fra Storhaug kommunedelsutvalg og Vera Britt Sommer og Hege Benedicte Blom Stene fra Storhaug frivilligsentral. Juryen gjennomfører også festarrangementet for ildsjeler tirsdag 30. november.