TV-aksjonen: Barn ikke brud

Del på Facebook
Søndag 24. oktober kl 14.30–19.30

– Jeg vil gjerne fortelle alle at årets TV-aksjon i Storhaug bydel koordineres fra Kvitsøygata 3. Ikke på Midjord bydelshus som før, men i våre flotte felles bydelslokaler, forteller Kjersti Dybvig (SV) som er leder i Storhaug kommunedelsutvalg.

– Bortsett fra den endringen vil det meste i år foregå som før. Storhaug har stolte tradisjoner å ta vare på med mange bøssebærere og stor giverglede, sier Kjersti. – For å gjennomføre med stil trenger vi ca 100 frivillige bøssebærere. Den letteste måten å melde seg på er på TV-aksjonens side blimed.no. Er det vanskelig å få til kan jeg kontaktes på epost [email protected].

Hvordan får dere tak i nok bøssebærere?

– Vi har sendt sms til 260 navn som vi har på lister fra tidligere TV-aksjoner. Men det kan være noen som har deltatt før som vi ikke har på den listen. De må endelig ta kontakt og melde seg, oppfordrer Kjersti. -Storhaug får hvert år mange nye beboere. Jeg vil oppfordre mange nyinnflyttede til å bli med i år!

Hva får man igjen for å delta?

– Ved å delta i TV-aksjonen blir du kjent med andre bøssebærere, får oppleve våre flotte felleslokaler og treffe bydelens kjekke lokale politikere. Du blir en del av et fellesskap i verdens største innsamlingsaksjon. Sammen med Storhaug frivilligsentral sørger vi for at det er sosialt og hyggelig å være med. Duften av nystekte vafler møter deg når du kommer. Tradisjonen tro serveres de med rømme og syltetøy. Og så blir det masse pølser, frukt, kaffe og brus for bøssebærerne, frister Kjersti med.

Hvordan organiseres aksjonen lokalt?

– Bydelens lokale aksjonskomite er i år Tone Brandtzæg (H), Leif Kjetil Knudsen (Ap) og meg. Vi planlegger og hele kommunedelsutvalget deltar i gjennomføring. På aksjonsdagen søndag 24. oktober tar vi imot bøssebærerne og deler ut kart og bøsser. Som før skal bøssebærerne ut og banke på dørene. Absolutt alle oppfordres til å gi enten kontanter eller betale med vipps. Bøssebærere møter fra halv tre og kan starte innsamling fra dør til dør straks de har fått kart og bøsse. Vi ønsker at aksjonen skal foregå over mange timer slik at rushet ikke blir så stort i begynnelsen.

Hva synes du om årets aksjon?

– Dette er en utrolig viktig sak som berører meg. Tenk at hvert 3. sekund så blir en ung jente giftet bort. Mange foreldre har ikke råd til å ha dem hjemme. Mange barnebruder får barn altfor tidlig. Årets innsamlede midler skal brukes på utdannelse til jenter, slik at de kan få en jobb og forsørge seg selv. Utdannelse er det viktigste middelet mot barneekteskap, konstaterer Kjersti Dybvig. Årets innsamlede midler skal brukes i de landene der problemet er størst: Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger.