– Bli med å rydde våre felles uteområder!

Svanhild Svihus registrerer, koordinerer og deler ut gratis sekker og hansker fra Kvitsøygata 3.
Del på Facebook
Storhaug frivilligsentral organiserer felles bydelsryddeaksjonen fra onsdag 29. september til lørdag 2. oktober.

Sigrid Bækholt
[email protected]

– Vi håper at mange beboerforeninger, frivillige organisasjoner, engasjerte beboere, butikker, institusjoner og næringsdrivende, ja at absolutt alle, vil rydde i sine nærområder, sier koordinator Svanhild Svihus.

– Vi deler ut sekker og hansker torsdag 30. september fra klokka 9 -16 og fredag 1. oktober fra klokka 9-15, eller etter avtale, forteller Svanhild. – Vi låner også ut klyper, koster etc.

Hvor lenge har det vært årlig ryddeaksjon?
– Første felles bydelsryddeaksjon var i 1993. Før det hadde skolene ryddet i flere år. Den siste aksjonen før nedstengningen ble gjennomført våren 2019. Da deltok 3500 barn og voksne og samlet inn 4 tonn søppel! I år tar vi igjen litt av det forsømte med en høst-ryddeaksjon. Neste år regner vi med at det blir vanlig ryddeaksjon siste uka i april.

Og hvor lenge har du hatt ansvaret for koordinering?
– Siden 2000, det blir vel 21 ryddeaksjoner med denne, sier Svanhild smilende. -Det har vært veldig kjekt med den store deltakelsen og den positive innstillingen vi møter fra alle som deltar. Tusen takk til alle! ! Ikke minst må jeg takke våre gode samarbeidspartnere og alle sponsorene som støtter oss hvert år.

Hvem har meldt seg til ryddingen?
– Storhaug og Nylund skole, Brodd Fotball FFO, Varden-speiderne og nesten alle barnehagene blir med, sier Svanhild. -Lørdag 2. oktober er det dugnad på lekeplassen i Lysefjordgata i regi av Nylund beboerforening og Godalen sjøbaderforening rydder stranda i Godalen og området rundt. Vi vet at noen beboerforeninger allerede har ryddet. Årets ryddeaksjon avsluttes lørdag 2. oktober klokka 15, det er absolutt siste frist for at innsamlet boss hentes fra de felles oppsamlingsplassene.

Ivrige skoleelever som ryddet på Vassøy i 2019.

Hvor mange oppsamlingsplasser er det?
– Hele 32 forskjellige steder. Se på vedlagte kart. Til slutt vil jeg si at den fantastiske dugnadsinnsatsen fra beboere, skoler, lag, institusjoner, bedrifter og virksomheter gjør en stor forskjell for våre felles grønne områder. Vi gleder oss til aksjonen og håper det blir stor deltakelse!

Aksjonen styres av Storhaug kommunedelsutvalg, Renovasjonen IKS og Bymiljø og utbygging i Stavanger kommune og koordineres av Storhaug frivilligsentral.