Sigrid Bækholt
[email protected]
Hvorfor et spøkelseskjøkken?
– Du bestiller mat og levering på nett. Eller du kan hente maten selv. Her er det ikke noe sted å sette seg ned for å spise. Det gjør du hjemme eller ute et sted du finner selv. Fenomenet spøkelseskjøkken oppsto verden rundt som følge av covid 19 og pandemi. Jeg kom på ideen da jeg besøkte India tidligere i år, forklarer Rohini.
Hvordan kom dette i gang?
– Jeg er en innvandrerkvinne som brenner for mat. Jeg er i kategorien langtidsledig, selv om jeg har hatt flere jobber. Begge mine forretningspartnere har mye kompetanse. En som strateg i et ledende energiselskap, den andre som spesialistkonsulent i et olje- og gasselskap. De ble med i denne satsingen ut av fra sin lidenskap for mat og i sin tillit til meg, sier Rohini entusiastisk.
Hva vil du si om sørindisk mat?
– Den har mye ris som base. Andre viktige ingredienser er linser, kokosnøtt, krydder, chili, hvitløk, ingefær, tamarind og masala. Og masalaen skal være hjemmelaget. Vi gir liv til gamle oppskrifter. Vår rispannekake ’Dosa’ har en oppskrift så gammel som den kan bli – 2000 år! Vår biriyani vil bli den beste i Stavanger. Vår Malabari porotta har røtter både i India og Srilanka og introduseres som et godt alternativ til naan. Dette indiske brødet er et must. Gjennom Spisoh vil vi vil fram en helt ny sørindisk smak i området.
Hvor miljøvennlig er konseptet?
99 % av bestillingene våre gjøres online. Vi har redusert mengden papir og leverer alle kvitteringer via e-post – bortsett ved vår partner Foodoras bestillinger. Vi jobber frem et pilotkonsept som dette for første gang i Stavanger. Vi tilbyr 15 % rabatt til kunder som tar med sin egen beholder. Vi oppmuntrer også våre kunder til å redusere bruken av engangsbestikk og emballasje.