Spiselig nabolagshage på Lervigbrygga

Barna på Lervigbrygga var kjempenysgjerrige da de skulle være med å ta opp sine egne poteter.
Del på Facebook
-Det startet som en ide om å gjøre tunet her på Lervigbrygga triveligere, for både unger og humler, forteller initiativtaker Olaug Øyre. -Inspirasjonen fikk vi fra Margunn Ueland som har laget en nabolagshage på en gammel og overgrodd lekeplass på Eiganes.

Sigrid Bækholt
storhaug_bydelsavis@outlook.com

– Fra før var dette et område med bare grønne busker, forteller Olaug. -Tanken var å ha mest mulig spiselige vekster. Vi har nå epletrær, rips, solbær, rabarbra, jordbær, stikkelsbær, blåbær, poteter, grønnkål og urter. I tillegg har vi stauder som kommer igjen, større og frodigere for hvert år. Og solsikker, som snart er 3 meter!

Innholdet i fellestunet har endret seg fra grønne busker til spiselige bær, frukt, grønnsaker og urter.

– Det er veldig gøy å se hvor engasjerte ungene blir i dette. De som påstår de ikke liker grønnsaker står og gomler grønnkål, og selger det inn som «dødsgodt» til vennene sine, sier Olaug.

Se her, så store og fine potetene ble!

– Neste år vil barna ha gulrøtter og enda flere poteter. I høst samlet en gjeng barn tang og tare som vi la over for å forbedre jorden. I vår fylte vi på med hestemøkk fra Storhaug rideskole. Det gjorde susen! Vi fikk tilskudd fra Stavanger kommune sitt nærmiljøtilskudd for Storhaug.

Neste år vil barna ha enda flere poteter!

https://www.stavanger.kommune.no/om-stavanger-kommune/bydeler-i-stavanger/storhaug-bydel/narmiljotilskudd-for-storhaug/