Sigrid Bækholt
storhaug_bydelsavis@outlook.com
– Fra før var dette et område med bare grønne busker, forteller Olaug. -Tanken var å ha mest mulig spiselige vekster. Vi har nå epletrær, rips, solbær, rabarbra, jordbær, stikkelsbær, blåbær, poteter, grønnkål og urter. I tillegg har vi stauder som kommer igjen, større og frodigere for hvert år. Og solsikker, som snart er 3 meter!
– Det er veldig gøy å se hvor engasjerte ungene blir i dette. De som påstår de ikke liker grønnsaker står og gomler grønnkål, og selger det inn som «dødsgodt» til vennene sine, sier Olaug.
– Neste år vil barna ha gulrøtter og enda flere poteter. I høst samlet en gjeng barn tang og tare som vi la over for å forbedre jorden. I vår fylte vi på med hestemøkk fra Storhaug rideskole. Det gjorde susen! Vi fikk tilskudd fra Stavanger kommune sitt nærmiljøtilskudd for Storhaug.