Trives på Midjord og vil ikke flytte

De gode naboene Maybritt Helland, Torhild Bertelsen og Vibeke Strand drikker kaffe i hagen hos Maybritt
Del på Facebook
Omgivelsene er vakre hus, høye trær, blomstrende hager og fuglekvitter. – Her bor mange barnefamilier som stortrives, sier Vibeke Strand. – Ingen av oss vil flytte, supplerer Maybritt Helland. – Trygghet og stabilitet kan sikres enda bedre ved at vi f.eks kan sikres ordningen fra leie til eie.

Sigrid Bækholt
[email protected]

Fantastiske omgivelser

– Omgivelsene er jo bare fantastiske med kort vei til strender, tursti, kolonihager og båthavn, skryter Maybritt. -Barn og ungdom har banene, Brodd, idrettshall og bydelshus rett i nærheten. Og nylig åpnet to tennisbaner. Og frisbeegolf på Giljehaugen. Fritidsklubben og Åpen hall i regi av Brodd er supre tilbud.

Liv og røre og gøy!

6-7 barnefamilier med til sammen 15-16 barn mellom 0 og 16 år bor i de kommunale husene på Midjord. De springer ut og inn av hager og hus. Her er det liv og røre og gøy!

Men også alvor

Samtalen mellom de tre naboene veksler mellom latter og alvor. De konta

ktet bydelsavisa fordi de ønsket at også deres stemmer skulle høres.

– Vi er ordentlige folk som har våre liv her. Vi har et positivt og fint samhold. Det er veldig kjekt å bo her. Jeg vet ikke om noen som vil flytte. Miljøet er veldig bra og det er rolig, forklarer Maybritt.

– Mange andre, og spesielt pressen, omtaler ofte både stedet og folkene negativt, forteller Vibeke. -Vi kjenner oss ikke igjen i omtalene.

Manglende oppfølging

– Ja, det er samlet mange rehabiliteringsleiligheter på en plass og mange beboere blir ikke fulgt opp som de burde av primærkontaktene. Det er ikke bra, sier Torhild.

– Men vi må ikke glemme at alle som bor her er like verdifulle. Men det er sant at noen burde få langt mer oppfølging, supplerer Vibeke.

Hurra, jeg fikk kommunal bolig!

– Da jeg fikk kommunal bolig i Midjordgata ble jeg kjempeglad, forteller Vibeke.

– Jeg var også overlykkelig, sier Maybritt. – Jeg var på befaring før innflytting og så kom du Vibeke gående. – Bli med inn, sa du. Og nå er vi blitt så gode naboer og venner at vi til og med har satt inn port i gjerdet for å gjøre veien kortere, ler Maybritt.

– Torhild er også blant dem jeg alltid slår av en prat med, forteller Maybritt. – Vi er mange som har drukket kaffe på hennes terrasse.

Egen innsats lønner seg

– Hagen var stor men fullstendig overgrodd. Etter å ha gjort en kjemperyddeinnsats fikk jeg materialer til platting og grus til inngangspartiet, forteller Vibeke. -Arbeidet måtte vi gjøre selv.

– Det umalte gjerdet og carporten hos meg ramla ned i en storm, forklarer Maybritt. -Men iherdig innsats har gitt gode resultater! Og nå er det bra!

Å komme godt overens med naboene

– Jeg blir så glad når forbipasserende stopper opp og kommenterer at vi har fine hus og hager. Alle vil vel det, komme godt overens med sine naboer, spør Vibeke.

– Mange av oss kunne helt sikkert bidratt mer for fellesskapet, sier Maybritt. -Gjøre mer av sånne ting som gir tilhørighet for alle. Delta i den årlige ryddeaksjonen. Arrangere lysfest om vinteren. Slå oss sammen og ha grillfest om sommeren. Alt blir sikkert bedre når pandemien en gang blir overvunnet.