Hakkebakkeskog i Emmaus

Nabolagsteateret
Del på Facebook
Klatremus og de andre dyrene flytter inn i Emmaus, som blir til Hakkebakkeskogen siste helg i juni og første helg i juli.

– Min ambisjon er å skape et lyspunkt i korona-hverdagen, lage kjekke opplevelser for medvirkende og publikum ved inngangen til sommeren, skape noe nytt som samler og gir opplevelse av fellesskap, stolthet og tilhørighet i bydelen, sier Henrik Melsom Edvardsen som er initiativtaker.

Nabolagsteater

– Jeg har gått med ideen å etablere «Nabolagsteatret» i mange år, men det har ikke passet før nå. Ukependlingen fra Storhaug til jobb på Nationaltheatret i Oslo fikk en bråstopp med pandemien, sier Henrik. – Jeg er så takknemlig for ildsjelene og proffene som har gitt min fotballspillende yngstedatter så godt miljø og flotte opplevelser i Brodd. Selv har jeg bare vært med i sporadisk heiagjeng. Jeg er ubrukelig som assistent til noen på fotballarenaen. Jeg tør nesten ikke si det høyt, forteller han, men jeg kan ikke reglene så godt. Så nå er det liksom min tur å gi noe tilbake til bydelen. Og teater kan jeg etter å ha levd med det i 30 år. Og så må jeg skynde meg å begynne nå før barna flytter ut…

Alle de skjønne ekornbarna er elever på Storhaug skole.

Lokale skuespillere

De fleste medvirkende kommer fra Storhaug. – Men vi har med oss noen fra nabolag på Våland og Madla også, forklarer Henrik. De medvirkende er i mange aldre. Ekornbarna og Brumlemann går på Storhaug skole. Bakermester harepus, Jørgen Drageset Dydland, avslutter sin skuespillerutdanning denne uka og kommer rett hjem til Hakkebakke. Trym Amundsen Zahl Pettersen, som holder på med musikkutdanning, blir sentral i «orkesteret» som musikalsk Elg. Klatremus, Reven, Bamsefar og Morten Skogmus har alle bakgrunn i Barne- og ungdomsteatret ved Rogaland Teater. De har også gått sammen på teaterlinja på Romerike Folkehøgskole. Bestemor Skogmus og Bakergutten har mange nylig sett i Idun.

Mikkel, den farlige reven, trubaduren Klatremus og bakergutten i skogen i Emmaus..

Ved Emmausdammen

Hvordan gjennomføres forestillingen?

– Publikum møter opp ved Emmausdammen vis a vis Rosendal  sykehjem og omsorgsboliger, forklarer Henrik. – Det er der vi begynner. Men du må komme deg dit med buss nr 4 til Emmausveien eller Rosenli og gå derfra. Ikke prøv å kjøre bil. Det er ingen lovlige parkeringsmulig­heter i området og vi har ikke lyst å bidra til kaos for beboere i nabo­laget, nødetater, eller at noen får parkeringsbot.

Hva vil du si om omgivelsene?

– Det er utrolig fint tilrettelagt med turstier i området, så det er perfekt å sykle eller gå. Og dette er en unik mulighet å oppdage hvor fin natur vi har rett i nærheten. Forestillingen foregår utendørs så jeg håper publikum ikke er redd for en regnbyge etter alt finværet vi har hatt, sier Henrik. -Det er ikke værforbehold, vi spiller uansett vær. Blir det riktig varmt og sol, kan jo folk ha med mat og badetøy og kose seg på Emmausstranden før eller etter forestillingen.

Bamsefar, Brumlemann og Bjørnemor er klar til forestilling.

Corona-trygt

– Mange er pandemi-trøtte nå, tror Edvardsen, men det er viktig å huske på smittevernreglene vi er blitt så vante med. Vi har i øye­blikket lov til å være 200 samlet utendørs, men det blir ikke så mange billetter tilgjengelig til hver forestilling. Vi vil holde oss på den sikre siden. Skuespillerne og publikum må holde avstand, men publikum som kommer som en kohort holder sammen underveis. Publikum skal nemlig flytte seg fra sted til sted.

– Jeg gleder meg veldig til å spille teater sier Brumlemann, Gustav Mpho Ottesen.

– Velkommen, roper Ekornbarna i kor.

Program og priser finner du her: https://storhaugbydelsavis.no/2021/06/15/nabolagsteatret-inviterer-til/