Racket og ball er alt du trenger!

Magnus Gjertsen Mannes, Frida Sandberg Molden, Emma Sandberg van der Hoek og Bendik Aadnøy Thorvik er storfornøyd med de nye banene.
Del på Facebook
- Det var veldig mye bruk og god stemning på det nyåpnete anlegget i helgen, sier Mathias Molden. Den gamle grusbanen ved Rosendal og Ramsvik kolonihager ble nylig omgjort til to tennisbaner.

Sigrid Bækholt
[email protected]

– Banene ble brukt fra tidlig morgen til sent på kveld gjennom helgen. Jeg tror det er en bra ordning slik det er nå der en bane kan bookes på forhånd, mens på den andre er det bare å møte opp. Reglene der er at man ikke skal spille mer enn en time hvis noen venter. Folk var flinke til å følge det nå i helgen. Det er også et fint oppvarmingsområde ved siden av banene der man kan slå noen baller mens man venter på bane.

 Hva er forhistorien?

 – Vi er en gjeng som liker tennis på Storhaug, forklarer Mathias. -Høsten 2016 startet vi et beboerinitiativ for å få til åpne kommunale baner på Storhaug. Det har vært en lang prosess med litt opp og nedturer, så det er veldig kjekt at et anlegg er på plass nå.

 Tennis på ordinære klubbanlegg kan ofte være litt ekskluderende. Man må typisk være medlem for å spille. Men med åpne baner er tennis en tilgjengelig og fin sport som mange kan ha glede av på mosjonsnivå. Et par racketer koster ikke så mye. Og det er en idrett som appellerer til alle aldre fra barn til 80-åringer. Dessuten er den ganske så pandemivennlig. Det er lett å overholde 1-metersregelen i tennis.

De to nye tennisbanene ligge idyllisk til i skogen mellom kolonihagen og båthavna.

Vil det også bli organisert tennis?

– Vi har startet en liten foreldredrevet mini-klubb, Storhaug Tennisklubb. Foreløpig har vi noen få gruppetreninger i uken. Men mange er interessert utover det vi har kapasitet til. Vi trenger noen flere foreldre med litt tenniserfaring og lyst til å trene barn for å øke tilbudet. Ta gjerne kontakt! Ellers har jo Stavanger Tennisklubb på Tjensvoll mange kurs for både barn og voksne for de som vil lære litt.

Bane 1 er åpen for alle uten timebestilling men spillere oppfordres til ikke å spille i mer enn én time dersom det er kø.

Bane 1, som er åpen for alle, ligger lengst mot nord og nær kolonihagen. Bane 2, mot sør og båthavna, bestilles det timer på.

Du kan reservere spilletid på bane to (maks to timer) på
https://site1.aktiv-kommune.no/1103/bookingfrontend/

Kontaktinformasjon til kommunen: [email protected]