Dough Nut Worry, alle skal få!

Andrea Ribeiro og Miguel Silva bak det hjemmesnekrede utstillingsvinduet i Langgata 9.
Del på Facebook
Kundene har for lengst funnet veien til donut-bakeriet i Langgata. I helgene slynger køen av håpefulle mennesker seg titalls meter utenfor «Dough Nut Worry». I Langgata er det ingen grunn til engstelse, her er det donuts til alle.

Av Stian Robberstad

Andrea og Miguel holder åpnet til siste donut er solgt. – Vi åpner klokka tolv og prøver å holde åpent til vi er tomme for ­varer, sier Andrea som påpeker at åpningstidene er etter en velkjent forretningsmodell mye brukt blant «doughnuttere» verden over. – Vi lager alt på stedet, alt du ser her er hjemmelaget, Andrea sender et varmt blikk i retning Miguel.

Hjernen bak ideen

1Det er Andrea som er «hjernen» bak konseptet forteller Miguel. – Hvorfor starter vi ikke opp et sted som bare selger donuts? Du elsker jo donuts og nå når vi ikke får reist noe sted er det jo bare til å gjøre det selv, eller hva ­Miguel? Sier Andrea. Andrea Ribeiro og Miguel Silva er sam­boere og bor på Storhaug. Paret har de siste årene vært aktive i byens utvidede kultur og restaurantliv. Andrea har blant annet vært delaktig i etableringen av Siddis Gelato i Pedersgata, mens Miguel har jobbet som kokk ved en rekke restauranter.

Opp tidlig

– Det tar fra tre til seks timer å heve deigen så det blir lange arbeidsdager, men jeg liker det repetitive arbeidet, sier Miguel. – Donutene er nitti prosent veganske og hundre prosent lak­tosefri, vi gjennomførte en smakstest og samtlige likte best deigen uten laktose, så da var valget enkelt, sier Andrea. På menyen, som skiftes ut en gang i måneden, er det alltid en utvalgt donut hvor en del av salget går til en humanitær sak. Sist måned donerte vi ti tusen kroner til et barneprosjekt i tredje verden, Andrea ser stolt på Miguel.

Lokalproduserte klassiske donuts med spennende smakssammensetninger.

Fremtiden

Paret har planene klare og ser lyst på fremtiden. – Vi gleder oss til pandemien er over og til vi kan sette opp bord og stoler og få tilbake cafe-stemningen. Jeg bobler over av ideer til nye smakssammensetninger, Miguel har problemer med å stå i ro bak den kreative og hjemmesnekrede disken. – Disse vinduene hentet vi gratis på Finn.no, er de ikke fine?
– Vi samarbeider blant annet med Hverdagsgodt, Salsitas, en sjokoladeprodusent og (selvsagt)Siddis Gelato, og vi er åpne for å innlede samarbeid med andre spennende aktører.
Instagram: https://www.instagram.com/doughnutworry.no/
Facebook: https://www.facebook.com/doughnutworry.no