Bjarte Espeland Horpestad (23)

Del på Facebook

Parti: Venstre
Yrke/arbeid: Student
Sivilstand: Samboer, ingen barn
Bosted: Storhaug Øst

Hvor lenge har du vært politiker?
Jeg sto på listen til Venstre under kommunevalget i 2019, og ble fast representant i Storhaug kommunedelsutvalg etter dette.

Hva skjedde/hvordan valgte du parti?
Jeg hadde et skoleprosjekt om stortingsvalget i 6. klasse på barneskolen. Der skulle jeg skrive om Venstre, og ble med en gang overbevist om at dette var riktig parti. Etter valget i 2009, når Venstre falt under sperregrensen, meldte jeg meg inn i Unge Venstre, og har vært aktivt medlem siden. Under valget i 2019 var jeg en ivrig tilhenger av bompenger og rushtidsavgift.

Når trives du best som politiker?
Når jeg møter mennesker hvor politiske beslutninger har vært med på å hjelpe dem i deres situasjon. Det er også veldig motiverende å se resultater av tverrpolitiske samarbeid, som når klimagassutslippene går ned.

Hva er dine ønsker for Storhaugs framtid?
At Storhaug kan beholde sin identitet og de gode bomiljøene. Jeg ønsker meg flere gater med trær, bed og blomster slik at vi kan få flere grønne lunger i bydelen.

Ditt yndlingssted i bydelen? Hvorfor?
De grønne områdene rundt Godalen er fantastisk flotte. Kombinasjonen av nærheten til byen sammen med havet, og de flotte turområdene er helt unike.