Mathall på Nytorget

Det kan bli til sammen 1000 kvm med mat og drikke i lokalene som har adresse Nytorget 4 og Nykirkebakken 1. Illustrasjon: Pedersgata Utvikling AS.
Del på Facebook
Anders Ohm kjøpte sin første eiendom i Pedersgata i 2011. Han er daglig leder og styreleder i Pedersgata Utvikling AS som til sammen eier 25 eiendommer i Pedersgata og på Nytorget.

Hva vil du fortelle om den planlagte mathallen?
– Alle byer med respekt for seg selv trenger en mathall. For noen år siden hadde vi jo en i østre bydel, men den klarte seg ikke. Jeg tror denne beliggenheten passer bedre, og jeg er overbevist om at det er noe svært mange ønsker seg. Det er viktig at det ikke blir for dyrt og flott, det skal være folkelig – kanskje vi kan kalle det Stavanger Street Food? Eller kanskje Stavanger Mathall er enklest og best? Pedersgata er jo allerede godt etablert som matgate, så det handler om å bygge videre på det gode fundamentet vi har, sier Anders Ohm.

Pedersgata 125

Hjørnetomten i krysset Pedersgata og Støperigata ligger på Møllehaugen i et område hvor det planlegges hundrevis av boliger i nærheten. Parallelt etableres det næring stadig lengre inn i Pedersgata.
– Vi planlegger å heve bygningen slik at sokkeletasjen kan tas i bruk som næringslokale med fasade mot torget som skal komme. Plassen utenfor vil ligge mot vest og ha svært gode solforhold hele dagen, forklarer Anders Ohm.

Huset er fra ca 1869. På nettsiden pedersgaten.org kan vi lese at det var 3 rom og kjøkken både i første og annen etasje. På slutten av 1800-tallet bodde det 3 familier med til sammen ca 15 personer i huset. Familiene i annen etasje delte kjøkken. De hadde vedhus og utedo i bakgården.

Ohm vil heve bygningen for å få plass til næringslokale i sokkeletasjen til Pedersgata 125. Illustrasjon: Pedersgata Utvikling AS.

Vinbar i Pedersgata 39 – flytter senere til nr 59

– Grunderne bak Restaurant SÖl tok kontakt og ville åpne vinbar så raskt som mulig. Vi var veldig enige om at Pedersgata 59 var ideelt for dem, men der må det både bygges om og søkes til kommunen, så vi hev oss rundt og fant et annet sted til dem i mellomtiden. Innen 2 år er målet å ha flyttet inn i nr. 59. Der ønsker vi å etablere uteservering i bakgården. Dette er noe mange ønsker seg mer av i gaten. De skal kun servere naturvin. Kort fortalt er naturviner et kallenavn på viner som er laget med minst mulig tilsetningsstoffer.

Söl vinbar vil etter hvert etablere seg i Pedersgata 59. Illustrasjon: Pedersgata Utvikling AS.

Pedersgata 7-11

– Mano Pizza flytter etter hvert over gata og inn i nybygget i krysset ved Langgata – gamle «Peders». Det kommer to til matrelaterte virksomheter, men navnet på dem kan jeg ikke offentliggjøre ennå, forklarer Anders.

Pedersgata 22-24

Pedersgata 22 og 24 bygges om. For å få plass til parkeringskjeller under det verneverdige huset i nr 22, ble det først heist opp i luften og flyttet til nabotomten. Etter noen uker skal det heises tilbake der det stod, etter at parkeringskjelleren er laget. – Her kommer MEZE restaurant med mat fra Midtøsten og Middelhavet. Stavangers eneste restaurant med denne type mat som har alkoholservering, sier Anders.