– Rydd hele året, ber Federico!

-Vi oppfordrer andre bedrifter til også å slå et slag for nærmiljøet, sier Veslemøy Schjelderup Sæveland fra Presserv. Denne flotte gjengen samla 10 sekker boss.
-Vi oppfordrer andre bedrifter til også å slå et slag for nærmiljøet, sier Veslemøy Schjelderup Sæveland fra Presserv. Denne flotte gjengen samla 10 sekker boss.
Del på Facebook
– Hvis ingen kaster noe trenger heller ingen andre å rydde andres boss, sier Federico Juarez Perales (H) fra Storhaug kommunedelsutvalg.

Fjorårets organiserte bydelsryddeaksjon måtte avlyses grunnet koronarestriksjoner. Årets organiserte aksjon er foreløpig utsatt til august/september.

– I 2019 organiserte vi den syvogtyvende årlige ryddeaksjonen i Storhaug bydel, forteller Svanhild Svihus fra Storhaug frivilligsentral. Ca 20 % av beboerne har i alle disse år vært med å rydde lekeplasser, friarealer, strender, gater, felles uterom og venteområder. Takk til alle dem!

– Vi må være strengere mot alle dem som forsøpler, vi må tørre å reagere, sier Federico Juarez Perales (H) fra Storhaug kommunedelsutvalg. -Da jeg var liten så kunne jeg ikke gå på skolen før fortauet og inngangspartiet var ryddet og feiet. Det var klar instruks fra far. Jeg spurte hvorfor jeg måtte rydde andres søppel. Vi ble flinkere til å si fra til dem som forsøplet. Etter hvert ryddet alle naboer sine egne områder. Jeg vil oppfordre alle butikker, bedrifter og storhaugbeboere om å rydde sine egne områder – hele året!

Hva slags reaksjoner har du fått?
– I sommer var det ille i Sjøparken ved Tou. Mye engangsemballasje fra take-away. Dette må det ordnes opp i. I tillegg var det mange som klaget på mye boss ved miljøstasjonen på Varden. Jeg har stilt flere spørsmål til kommunens administrasjon om dette, sier Federico.

– Vi oppfordrer alle, f eks turgrupper og enkeltpersoner til å ta i et tak. Vi har ryddeutstyr som klyper, sekker og hansker på vårt depot i Kvitsøygata 3. Det er bare å ta kontakt, sier Hege Blom Stene som er leder for Storhaug frivilligsentral.

– Det går fint an å rydde med det du har for hånden. Gjenbruk av en brukt handlepose med en mindre pose til å plukke med, sier Federico. -Bli mer miljøbevisste! Hvis ingen kaster noe trenger heller ingen andre å rydde andres boss!

Samla inn 4 tonn søppel i 2019

3500 barn og voksne deltok i bydelens organiserte ryddeaksjon uka etter påske i 2019. De samlet inn 4 tonn søppel. Den fantastisk store dugnadsinnsatsen fra barnehager, skoler, frivillige organisasjoner, religiøse samfunn, beboerforeninger, sameier, bedrifter, institusjoner og enkeltpersoner betydde en stor forskjell for våre felles uteområder. I tillegg hadde båtforeninger, kolonihager, sameier og andre egne rydde­dager.