Tone Knappen Brandtzæg (74)

Tone Brandzæg Foto: Julie Vold
Del på Facebook

Parti: Høyre
Yrke/arbeid: Legesekretær/kommunalråd/nå pensjonist
Sivilstand: Gift, to voksne døtre, barnebarn
Bosted: Byens korteste gate (Storhaug)

Hvor lenge har du vært politiker?

Ca 35 år

Hva skjedde/hvordan valgte du parti?

Jeg har alltid vært samfunnsengasjert og mitt naturlige valg var Høyre. Midt på ­åtti-tallet ble jeg valgt inn i Kvernavik bydelsutvalg og som vara til Stavanger bystyre. Etter hvert ble det fast medlem av bystyret, til sammen 18 år i kommunal­styret for byutvikling, 4 år i teknisk utvalg og 4 år i kommunalstyret for kultur og idrett. I inneværende periode er jeg 1. vara til Utvalg for helse og velferd og medlem i Eldrerådet. Og en del år i Storhaug bydelsutvalg (nå kommunedelsutvalg). Jeg har også vært medlem av Rogaland Fylkes­ting i flere perioder.

Når trives du best som politiker?

Når jeg ser resultater av det som er gjort og stemt for.

Hva er dine ønsker for Storhaugs framtid?

At den fremdeles skal være en god bydel å bo i. Og da mener jeg en urban bydel, en smeltedigel, for alle typer mennesker.

Ditt yndlingssted i bydelen? Hvorfor?

Turstien langs sjøen. Og Varden, jo jeg liker toppen på Varden med den flotte utsikten aller best.