SIDD´IS Gelato

Is-maker Jolanta Lu og kommunikasjonsansvarlig Andrea Ribeiro bor begge på Storhaug.
Del på Facebook

Tekst og foto: Stian Robberstad

– Dette er en ypperlig måte å både være miljøvennlig og samtidig skape et forhold til kundene våre på.

Fiat cinquecento
Kanskje ikke tilfeldig at grunder og innehaver Jolanta Lu, som er sertifisert is-maker fra selveste Carpigiani Gelato University i nærheten av Bologna i Italia, kjører en knøttliten fiat 500. – Jeg ønsker å utfordre de lokale matvanene, ikke bare er is godt hele året det er også en opplevelse i seg selv å ta seg en is om kvelden slik de gjør i Italia om sommeren.

Pedersgata 46
Selv om Sidd´is Gelato har produksjonslokaler på Eiganes, like bak Skipper Worse, hvor de også har utsalg i helgene, er det på Storhaug de føler seg hjemme. Både kommunikasjonsansvarlig Andrea Ribeiro og is-maker Jolanta Lu er bosatt på Storhaug. – Når en flytter til Stavanger fra en storby er det livet i Pedersgata som føles mest urbant, her er det stor variasjon i befolkningen og liv i gatene. Jolanta kikker over på Andrea som sier seg enig. Andrea Ribeiro tar seg av selskapets kommunikasjon med omverdenen og foreløpig deler de på å betjene utsalget i Pedersgata 46 sammen.

Nype og einerbær
– Denne må du smake på, den heter Tindved og er blant annet laget med nype og einerbær, det er denne vi er nominert med i finalen til Det Norske Måltid. Sidd´is Gelato er en av 40 finalister til den prestisjetunge nominasjonen hvor hele ni finalister kommer fra Rogaland. – Vi er utrolig stolte.

Tindved er blant annet laget med nype og einerbær, det er denne som er nominert til finalen i Det Norske Måltid.

Miljøvennlig emballasje
Jolanta plukket opp ideen til den nye emballasjen på en ismesse i Italia. – Korona har gjort det vanskelig å få tak i tradisjonell isoporemballasje så det var på tide å tenke nytt. I Rimini falt brikkene på plass, det er litt som å gå tilbake i tid, men egentlig helt logisk. Den nye emballasjen består av glasskrukker med skrulokk, ikke ulikt glass med syltetøy. Kundene kjøper is på vanlig måte, men får tyve kroner i avslag på neste is om de tar med glasset i retur. – Dette er en ypperlig måte å både være miljøvennlig og samtidig skape et forhold til kundene våre på.

Kurs for hele familien
Utenom produksjonen driver de kurs både for profesjonelle og amatører. – Det er viktig for oss at folk forstår forskjellen på Henning Olsen og våre produkter, ikke et vondt ord om Henning Olsen, men dette er noen helt annet. Vi har blant annet is kurs på 45 minutter for familier en søndag i måneden.
Utsalget i Pedersgata er åpent alle dager i uka unntatt mandag. – En dag må vi ha fri noen timer, sier Jolanta og ler.
https://www.siddisgelato.com