Bak til livet

En av bestselgerne er Du og eg bollen som henger sammen, den ene med rabarbrafyll og den andre med vaniljekrem. For 32 kroner! Stemningen på matsalget er god. – Vi vil gjøre vårt for at alle skal bli sett, sier Monica Skuterud og Kjersti Bjørnsen.
En av bestselgerne er Du og eg bollen som henger sammen, den ene med rabarbrafyll og den andre med vaniljekrem. For 32 kroner! Stemningen på matsalget er god. – Vi vil gjøre vårt for at alle skal bli sett, sier Monica Skuterud og Kjersti Bjørnsen.
Del på Facebook
I sommer fikk Nytorget to nye attraksjoner som er verdt å oppsøke! En blomstrende pallepark – i steden for parkeringsplass – og ett nytt etterlengtet matutsalg med palleparkkaffi, bakervarer og dagens husmannskost.

Du kan for eksempel kjøpe pølselapskaus, pastagryte eller kjøttkaker med ertestuing for godt under hundrelappen. Hver torsdag er det komler med pølse og baconterninger etterfulgt av stekte komler hver fredag.

– Vi har funnet en nisje som folk kjenner seg igjen i. Vi vil at folk skal bli mette for en rimelig penge, sier Monica Skuterud.

– Vi har blitt veldig godt mottatt her på Nytorget. På kort tid har vi fått mange faste kunder. Mange sier at det var akkurat et sted som dette som manglet her.

Hva mer enn mat er viktig for deg?

– Alle fortjener en ny sjanse, enten det gjelder første eller tiende gang. Monica brenner av engasjement for dem som fortjener det mest.

– Jeg har mange års erfaring fra rusomsorg. Folk som går på en smell grunnet rus eller psykiatri trekker seg ofte vekk og de trenger nye sjanser. Jeg har opplevd gledene og nødvendigheten ved ettervern og arbeidstrening. Vår dør blir aldri helt lukket, den står alltid litt på gløtt. De eneste som ikke passer inn her er de som kommer med en nedlatende innstilling.

Så fort kan bybildet endres! Nytt matsalg med god atmosfære og greie priser. En ny, om enn midlertidig, pallepark med frodige fargerike vekster. Bilene er vekke og hele Nytorget fremstår i en ny og mer menneskevennlig variant. Jugendbygget, jugendmuren og trærne er heldigvis beholdt.

Erfaringsutvikling er så viktig! Og mer kompetanse! Fra oktober vil vi sammen med Folkeuniversitetet stake opp veien fram mot fagbrev i salg og service. De som får delta har vært ute en vinternatt!

Monica og Kjersti møttes første gang for halvannet år siden.

– Jeg fikk det ikke til i skolen, sier Kjersti Bjørnsen.

– Jeg ga faen i det meste. Hvorfor skulle jeg tro på meg selv når ingen andre trodde på meg? Monica har troen på meg og har vært med og bygge meg opp. Jobben her og kontakten med Monica har betydd ekstremt mye for meg, sier Kjersti Bjørnsen.

– Kjersti har forandret seg fra en sint ilder som freste i hjørnet til en blidjente med kundetekke som tar ansvar, sier Monica.