TV-aksjonen 2020 – 18. oktober

Del på Facebook
Går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet

I år blir det digital innsamling i årets TV-aksjon, den tradisjonelle bøsseaksjonen er dessverre avlyst, men det blir innsamling for det.
Vi oppfordrer innbyggerne til å være med på det som jeg kaller for høstens fineste eventyr og håper på stor kreativitet fra Storhaug- folket.

Bydelen vår er nærmest omringet av kystlinje, og ettersom det er å bekjempe plast i havet er årets tema, oppfordrer vi folk til å ta med seg en søppelsekk for å samle plast og annet søppel langs turstiene og ved badeplassene i bydelen. Kanskje foreldre eller besteforeldre til ”kjøpe” søppelsekken og gi disse pengene til TV-aksjonen?

Vi oppfordrer også industrien i bydelen å være med å bidra og bekjempe plast i havet ved å gi selv, men også engasjere ansatte til å være med å gi. Vi håper skolene i bydelen arrangerer skoleløp slik som tidligere år. Det skal kunne gå an i år også innenfor gjeldende smittevernregler. Disse skoleløpene har vi sett engasjerer foreldre og besteforeldre som sponsorer av barnas løp. Det er kjekt for både liten og stor.

Kafe- og restaurantliv i bydelen oppfordres også til å være med på den nasjonale kampanjen ”Mat med mening” som er for eksempel å donere en viss prosent av omsetning i tiden rundt TVaksjonen eller sette opp egne TVaksjonsretter på menyen, der for eksempel 20 eller 50 kroner av det retten koster går direkte til TV-aksjonen.

Vi håper frisørene i bydelen blir med på ”Klipp med mening” og gatekjøkken, dagligvarebutikker og kiosker blir med på ”Snacks med mening”.

Man kan invitere til lunsj eller middag – der gjester gir et beløp til TV-aksjonen. Det kan arrangeres auksjoner,  garasjesalg etc – det er fortsatt mye som kan gjennomføres av aktiviteter, men som mye annet dette året, er det opp til folk å arrangere dette selv – og i små grupper – med god avstand – innenfor gjeldende smittevernregler.

Hoppe i havet og få noen til å donere penger for høstbadingen din. Eller gå en søndagstur og doner en sum basert på den. Det er bare kreativiteten som setter begrensninger (samt smittevernregler), men dersom det er noen i Storhaug bydel som har gode ideer for aktiviteter de har lyst å gjøre eller som de gjør til inntekt for TV-aksjonen, vil vi gjerne høre om dem og skrive om dem i TVaksjonens kanaler, lokalt og også nasjonalt.

Storhaug er en fantastisk bydel hvor det skjer mye kjekt, så jeg er ganske sikkert på at det vil bli et godt engasjement for årets TVaksjon og tema.

I Byaksjonskomiteen møtes representanter fra de ni kommunedelene i Stavanger. Der skal vi diskutere og  idemyldre videre om hva mer som kan la seg gjøre for å samle inn til TV-aksjonen i år.

Men ikke minst blir den digitale bøssa noe helt nytt for TVaksjonen i år. Den jobbes det nå nasjonalt med å få på plass tekniske løsninger for. Mer informasjon om dette kommer utover høsten

Med vennlig hilsen
Ann Sesilie Tekfeldt
Politisk valgt leder for
TV-aksjonskomiteen i Stavanger